Aanmelden symposium

Meld je aan voor ons symposium op 28 juni 2024! Ben jij klaar voor de toekomst?

Spring naar content

Haal een erkend diploma

Jaarlijks behalen ruim 2000 cursisten een branchediploma van NL Actief. Ben jij de volgende? 

Waarom het branchediploma? 

De diploma’s van NL Actief worden gezien als dé standaard voor fitnessinstructeurs en bewegingsdeskundigen binnen sport- en bewegingscentra in Nederland. Een diploma van NL Actief geeft een helder en overtuigend bewijs van de vakbekwaamheid van de fitnessprofessional, die zich daarmee onderscheidt op de arbeidsmarkt. Bekijk dit digitale magazine voor meer informatie en hoor de mening van anderen over het NL Actief branchediploma. 

“Vind jij kwaliteit van belang? Vind jij een erkend diploma een voorwaarde? Vind jij het beste perspectief op de arbeidsmarkt een must? Dan kies jij voor het branchediploma van NL Actief!”

NL Actief verzorgt zelf geen opleidingen. We maken afspraken met de branche over wat er mag worden verwacht mag van fitnessprofessionals. De competenties waarover zij moeten beschikken zijn (per niveau) vastgelegd in beroepscompetentieprofielen. De cursusliteratuur bevat de vakkennis. NL Actief beheert deze profielen en literatuur, ziet toe op onafhankelijke toetsing van (aanstaand) professionals en geeft de branchediploma’s uit.

De opleidingen worden verzorgd door onze erkende opleidingspartners. Zij bieden je een goede start van je carrière en bereiden je voor op het examen.

Onze branchediploma’s

Een diploma van NL Actief geeft een helder en overtuigend bewijs van de vakbekwaamheid van de fitnessprofessional.

Het meest bekende diploma in de fitnessbranche!

Ga jij ook voor een meer persoonlijke aanpak?

Werk deskundig met mensen met (morbide) overgewicht.

Werk deskundig met Diabetes type 2 patiënten.

Werk deskundig met mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Een goede opstap naar het branchediploma op niveau 3.

Werk deskundig met mensen met een vorm van reuma.

Er is niets zo lekker als een motiverende beat tijdens…

De branchediploma’s Leefstijlcoach niv. 4 staan voor vakkennis die nodig…

Boksinstructeur Het branchediploma ‘boksinstructeur’ (niveau 3) toont aan dat je…

LITERATUUR

Onze cursusboeken en -handleidingen zijn er om jou te helpen.

Wij helpen je graag een handje

Bij iedere opleiding hoort een cursusboek, met daarin de lesstof voor het branche-examen. Wij hebben daarnaast cursushandleidingen opgesteld, waarin alle uitleg voor de praktijkonderdelen van de examens te vinden is. In veel gevallen krijg je deze van je opleider én kan deze je ook ondersteunen als je hulp nodig hebt. Volg je (nog) geen opleiding? Je kunt via onderstaande knoppen ook de benodigde documenten downloaden en boeken aanschaffen.

Word succesvol

zoek een erkende opleider

NL Actief leidt zelf niet op, maar werkt daarvoor samen met meer dan 150 erkende opleidingslocaties door het hele land. Je kunt de opleiding particulier volgen of als onderdeel van een mbo- of hbo-opleiding. Bij al deze opleiders haal je het branchediploma. Dé standaard in Nederland.