Spring naar content

Boksinstructeur

Het branchediploma ‘boksinstructeur’ (niveau 3) toont aan dat je voldoende kennis en vaardigheden in huis hebt om niet alleen leuke, maar ook vooral verantwoorde bokslessen te verzorgen in een fitnesssetting.

Wat ga je leren?

Binnen de fitnessbranche is de populariteit van boksen als groepsles of tijdens personal trainingen enorm toegenomen. De verschillende doelgroepen in de fitnessbranche worden steeds gevarieerder en boksen wordt ook steeds vaker ingezet bij agressie regulatie, trauma verwerking, obesitas en voor weerbaarheid. Voor de meeste fitnessdeelnemers zijn bokstrainingen gewoon een fantastische work-out en ontladingsmoment. Er ontstaat op het gebied van (non-contact) boksen, sport en bewegen steeds daarom meer vraag naar instructeurs die op een veilige en deskundige manier bokslessen kunnen verzorgen. Daarvoor is de juiste theoretische kennis nodig en moet je beschikken over de benodigde praktische vaardigheden. Dat leer je tijdens deze opleiding!

Cursusboek

Het handboek kickbokstrainer bevat de theorie die je nodig hebt om als niveau 3 professional aan de slag te kunnen. Het behandelt de belangrijkste onderwerpen als het gaat om training en lesgeven in vechtsporten. Het boek is geschreven voor trainers en leraren die kickboksers spiritueel, moreel, emotioneel sociaal, mentaal en fysiek sterker willen maken. Daarvoor is verantwoord, efficiënt en uitdagend (kick)boksonderwijs nodig. Dit omvangrijke boek behandelt derhalve kennis van (ped)agogiek, psychologie, didactiek, methodiek, motorisch leren, trainingsleer, juridische en medische zaken.

Volg je een opleiding bij één van onze erkende opleiders? Dan is het boek meestal inbegrepen.

Het examen

Het examen voor boksinstructeur bestaat uit drie onderdelen, die alle drie voldoende moeten zijn om het branchediploma te behalen. Je kunt hieraan gewoon deelnemen op je opleidingslocatie, of rechtstreeks bij NL Actief.

De cursusdocumenten

Het examen voor boksinstructeur bestaat uit drie onderdelen, die alle drie voldoende moeten zijn om het branchediploma te behalen.

Geslaagd, en nu?

Diploma behaald? Gefeliciteerd! Je kunt jezelf nu registreren in ons beroepsregister FITNED.NL. Als je daar niet te lang mee wacht is dat helemaal gratis. Anders betaal je alleen éénmalig de administratiekosten. Of is een vervolgopleiding misschien iets voor jou?

Waarom registreren in FITNED.NL

Je toont je diploma’s en competenties aan klanten.

Je bent vindbaar voor werkgevers.

Je profiteert van voordeel via accreditatiepunten.