Spring naar content

Assistent Fitnesstrainer

Wil je graag het branchediploma Fitnesstrainer A behalen, maar liever met een tussenstap? Dan is Assistent Fitnesstrainer misschien iets voor jou!

Wat ga je leren?

In Nederland doen ruim 3 miljoen mensen aan fitness. Goede begeleiding is voor veel van hen de sleutel tot veilig en resultaatgericht sporten. Als lesgever op niveau 2 kun jij de gemiddelde fitnesser wegwijs maken in het fitnesscentrum en hem of haar begeleiden bij het uitvoeren van oefeningen. Je werkt onder supervisie van een instructeur met minimaal niveau 3. Je hebt basiskennis van onder andere het menselijk lichaam, training en blessurepreventie en leert deze kennis toepassen in de praktijk. Assistent Fitnesstrainer is een goede opstap naar het branchediploma Fitnesstrainer A en daarmee naar een carrière in de fitnessbranche. 

Cursusboek

Het cursusboek Assistent Fitnesstrainer bevat de theorie die je nodig hebt om als niveau 2 professional aan de slag te kunnen. Dit is ook de theorie die wordt getoetst bij het examen voor de opleiding Assistent Fitnesstrainer. Het boek Assistent Fitnesstrainer is alleen te bestellen door opleiders in combinatie met een opleiding.

Het examen

Het examen op niveau 2, Assistent Fitnesstrainer, is een digitale meerkeuzetoets (ABCD) van 60 vragen over het cursusboek. Je mag maximaal 20 fouten maken voor een voldoende. Haal je een voldoende? Dan krijg je het diploma. Je kunt gewoon deelnemen aan dit examen op je opleidingslocatie of rechtstreeks bij NL Actief.

Toelating: om deel te kunnen nemen aan een niveau 2 examen moet je tenminste 16 jaar oud zijn.

inschrijven voor het examen

Als je al toe bent aan examen doen, dan kun je hier direct inschrijven.

Over de branche-examens

Informatie over inschrijven, kosten, herkansen en nog veel meer.

Veel gestelde vragen

Vragen die we vaak krijgen van cursisten en geïnteresseerden.

Een goede voorbereiding

Begin goed voorbereid aan je examens en volg een erkende opleiding. Een aantal van erkende opleiders hebben Assistent Fitnesstrainer in hun pakket. Je kunt ook zelf het boek aanschaffen en bij NL Actief examen doen. 

Geslaagd, en nu?

Diploma behaald? Gefeliciteerd! Je kunt jezelf nu registreren in ons beroepsregister FITNED.NL. Als je daar niet te lang mee wacht, is dat helemaal gratis. Anders betaal je eenmalig de administratiekosten. Of is een vervolgopleiding misschien iets voor jou?

Waarom registreren in FITNED.NL

Je toont je diploma’s en competenties aan klanten.

Je bent vindbaar voor werkgevers.

Je profiteert van voordeel via accreditatiepunten.

Vervolgopleiding volgen?

Assistent Fitnesstrainer is een goede opstap naar het meest gewilde branchediploma in fitness: Fitnesstrainer A. Je zult daar een hoop bekends tegenkomen, maar ook de verdieping die nodig is om op niveau 3 actief te zijn in de fitnessbranche.

Het meest bekende diploma in de fitnessbranche!

Ga jij ook voor een meer persoonlijke aanpak?