Spring naar content

preventiecentrum NL ACtief

Alle bij NL Actief aangesloten centra voldoen aan het NL Actief keurmerk en staan daarmee voor kwaliteit.

Beweegadvies op maat

Krijg de juiste begeleiding

Binnen het NL Actief keurmerk bestaat de mogelijkheid om Preventiecentrum NL Actief te worden. Heeft een centrum dit predicaat, dan ben je op de plek waar mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet aangeboren hersenletsel, reuma maar ook met overgewicht/obesitas, veilig en met plezier kunnen sporten.

Het preventiecentrum werkt volgens een afgesproken protocol waarin metingen en persoonlijke programma’s vastgelegd zijn om jou als klant optimaal te begeleiden. Deze begeleiding wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide instructeurs. Er kan natuurlijk ook altijd gezellig in groepsverband gesport worden. Een preventiecentrum werkt samen met huisartsen, fysiotherapeuten en met de gemeente. Zij verwijzen door omdat ze weten dat het preventiecentrum de juiste zorg levert en de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken.

Kortom: bij een preventiecentrum ben je in goede handen!

Waaraan moet een preventiecentrum voldoen?

Net als ieder bij NL Actief aangesloten centrum, moet een preventiecentrum voldoen aan alle eisen van het NL Actief keurmerk. Voor preventiecentra gelden aanvullende eisen, afhankelijk van het specialisme dat zij bieden. In alle gevallen moet het centrum beschikken over professionals met het branchediploma ‘bewegingsdeskundige’. NL Actief heeft competentieprofielen opgesteld voor bewegingsdeskundigen met diverse specialismen.

Hoe word ik Preventiecentrum NL Actief?

Wil jij ook Preventiecentrum NL Actief worden? Neem dan contact met ons op via info@nlactief.nl.

Branchediploma op zak? FITNED.NL!

Toon je vakmanschap aan potentiële klanten en werkgevers en profiteer van diverse voordelen!