Spring naar content

Diabetes Mellitus

De branchediploma’s bewegingsdeskundige staan voor vakkennis die nodig is om bijzondere doelgroepen goed te kunnen begeleiden. NL Actief Preventiecentra hebben verplicht bewegingsdeskundigen in dienst.

Wat ga je leren?

Voor veel mensen is sporten gelukkig vanzelfsprekend. Maar zeker niet voor iedereen. Wij van NL Actief denken dat fitness voor iedereen is, mits onder passende begeleiding. Als bewegingsdeskundige maak jij fitness toegankelijk voor mensen met bepaalde ziektebeelden. En daarmee lever je een belangrijke bijdragen aan hun kwaliteit van leven. Deze opleiding richt zich specifiek op mensen met diabetes mellitus type II. Om deze doelgroep goed te kunnen begeleiden, heb je specifieke kennis nodig, bovenop de kennis en competenties waarover je beschikt als fitnessprofessional op niveau 4. Ga jij de uitdaging aan?

Cursusboeken

Voor de opleidingen tot bewegingsdeskundige zijn ebooks beschikbaar. Omdat we het van groot belang vinden dat onze sport ook toegankelijk is voor mensen die speciale begeleiding nodig hebben, zijn deze ebooks gratis beschikbaar. De ebooks zijn ook de lesstof voor het examen.

Het examen

Toelating: om deel te kunnen nemen aan een niveau 4+ examen moet je

  • tenminste 16 jaar oud zijn en
  • in het bezit zijn van een Fitnesstrainer B NL Actief branchediploma.

Het examen voor ‘bewegingsdeskundige diabetes mellitus’ bestaat uit één onderdeel: een theorie-examen. Je kunt hieraan gewoon deelnemen op je opleidingslocatie, of rechtstreeks bij NL Actief.

Theorie-examen

Het theorie-examen is een digitale meerkeuze (juist/onjuist) toets van ongeveer 70 vragen over het bijbehorende ebook. Je moet minimaal een 5,5 halen op een schaal van 1-10.

inschrijven voor het examen

Als je al toe bent aan examen doen, dan kun je hier direct inschrijven.

Over de branche-examens

Informatie over inschrijven, kosten, herkansen en nog veel meer.

Veel gestelde vragen

Vragen die we vaak krijgen van cursisten en geïnteresseerden.

Een goede voorbereiding

Begin goed voorbereid aan je examens en volg een erkende opleiding. NL Actief werkt samen met opleiders door het hele land. Deze bieden jou deskundige begeleiding en bereiden je goed voor op de examens. Let wel op: je kunt deze opleiding lang niet bij elke opleider volgen.

Geslaagd, en nu?

Diploma behaald? Gefeliciteerd! Je kunt je diploma nu laten bijschrijven in ons beroepsregister FITNED.NL. Volgens ons ben je nooit uitgeleerd. Misschien is een andere specialisatie van bewegingsdeskundige iets voor jou, of één van de opleidingen van onze erkende opleiders? Houd ons daarnaast in de gaten, want NL Actief organiseert regelmatig symposia over interessante onderwerpen.

Waarom registreren in FITNED.NL

Je toont je diploma’s en competenties aan klanten.

Je bent vindbaar voor werkgevers.

Je profiteert van voordeel via accreditatiepunten.

Vervolgopleiding volgen?

Werk deskundig met mensen met (morbide) overgewicht.

Werk deskundig met mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Ontdekt de kracht van wandelen.