Spring naar content
26 april

Boek over maatschappelijke waarde van fitness

Persbericht

PAPENDAL, 26 april 2022 – Annelies Pleyte, directeur sport van het Ministerie van VWS, heeft het eerste exemplaar van het boek Liftgesprekken officieel in ontvangst genomen. Ze ontving het boek uit handen van Patrick Rijnbeek, directeur van branchevereniging NL Actief. In Liftgesprekken staan inspirerende verhalen van fitnessondernemers die zich onderscheiden op het vlak van maatschappelijk ondernemen.

“Het boek geeft een mooi overzicht van de verschillende maatschappelijke initiatieven die ondernemers in de fitnessbranche al nemen om doelgroepen in beweging te brengen”, concludeert Annelies Pleyte. “We hebben de komende jaren als overheid de fitnessbranche, net als alle andere sportaanbieders, nodig om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen.”

De fitnessbranche heeft zich, ondanks COVID-19, enorm ontwikkeld in het maatschappelijk perspectief. Zo heeft het Nationaal Sportakkoord ondernemers de kans gegeven om zich aan te sluiten bij lokale allianties in hun gemeente. Patrick Rijnbeek: “Er zijn verschillende ondernemers die met verenigingen, de gemeente en het maatschappelijk middenveld een lokaal Sportakkoord, Preventieakkoord, Vitaliteitsakkoord of Leefstijlakkoord sluiten. Een beleidslijn waar we vanuit NL Actief niet alleen ontzettend blij, maar vooral ook trots op zijn. De branche was al op weg naar een leefstijlbranche, maar is via het Sportakkoord en de coronacrisis steeds meer een lokaal verankerde vitaliteitsmotor geworden.”

Het boek Liftgesprekken laat zien waar de fitnessbranche toe in staat is, vindt Patrick Rijnbeek. “Verhalen die het commercieel belang en denken van de fitnessondernemer in een ander perspectief plaatsen. Een ondernemer onderneemt heel veel vanuit passie voor het vak en voor zijn bedrijf. Als je die passie koppelt aan een doelgroep die wil gaan bewegen, krijg je prachtige resultaten. Resultaten die leiden tot gezondheid, meer vitaliteit, jezelf beter gaan voelen en meer participeren in onze samenleving.”

Het boek Liftgesprekken bestaat uit interviews en filmpjes met ondernemers, die via een QR-code te bekijken zijn. Het is de tweede keer dat NL Actief een boek met inspirerende ondernemersverhalen uitbrengt. De eerste editie van Liftgesprekken verscheen in 2019, met verhalen over gepassioneerd en innovatief ondernemerschap in de fitnessbranche.

NL Actief is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Bij NL Actief zijn zo’n 1200 locaties met in totaal 3 miljoen fitnessconsumenten aangesloten.