Spring naar content
10 december

Blessurepreventie

Fitness is een sport die door velen wordt beoefend. In de sportschool, thuis, individueel, onder begeleiding van een personal trainer of in een groepsles. Helaas lopen de vele fitnessers ook blessures op. Na veldvoetbal is fitness de 2e blessuresport in Nederland, met naar schatting 930.000 blessures in 2019.

NL Actief en VeiligheidNL kenniscentrum letselpreventie doen verdiepend onderzoek naar fitnessblessures om in de toekomst gerichte blessurepreventieve maatregelen of preventieprogramma’s te kunnen ontwikkelen. Omdat er weinig bekend is over het ontstaan van blessures tijdens fitness, bevragen we graag jou als expert hierover. Met deze vragenlijst willen wij achterhalen:

  • welke type blessures u tegenkomt in de praktijk;
  • bij welke soort (groeps)fitness u de blessures ziet ontstaan;
  • in welke omstandigheden de blessures ontstaan.

Ook kunnen fitnessers in o.a. groepslessen blootgesteld worden aan versterkt geluid. Om inzicht te krijgen in het gebruik hiervan, is in dit onderzoek dit onderwerp ook meegenomen voor groepslesinstructeurs.
Het invullen van de vragenlijst kost tussen de 10 en 15 minuten. (In te vullen door ondernemers en fitnessprofessionals.)

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Alvast dank voor uw medewerking.