Spring naar content
08 februari

ReumaNederland en NL Actief maken sportschool toegankelijk voor mensen met reuma

22 februari nationale inloopdag fitness en reuma

ReumaNederland en NL Actief hebben 100 fitnessprofessionals opgeleid om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten sporten. Zo worden steeds meer sportscholen in Nederland een plek waar ook mensen met reuma terecht kunnen om te sporten. Op dinsdag 22 februari houden deze honderd NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde bewegingsdeskundigen reuma een inloopdag.

Uit onderzoek van ReumaNederland blijkt dat veel mensen met reuma het moeilijk vinden om voldoende te bewegen. Terwijl juist met een reumatische aandoening bewegen erg belangrijk is. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.

Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Wij zijn erg blij met het resultaat van deze unieke samenwerking met NL Actief. Deze stap helpt ons in onze ambitie om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk van de 2 miljoen mensen met reuma. Fitness is een laagdrempelige sport waar hopelijk meer mensen met reuma, onder begeleiding van gecertificeerde professionals, kennis mee willen gaan maken. Professionals die niet alleen veel weten van fitness, maar vooral ook van reumatische aandoeningen en hoe daarmee om te gaan tijdens het sporten.”

Patrick Rijnbeek, directeur NL Actief: “Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking met ReumaNederland. Trots omdat we hiermee vele mensen met verschillende vormen van reuma een veilige, verantwoorde maar vooral leuke plek kunnen bieden. Maar ook dankbaar voor het vertrouwen vanuit ReumaNederland. Hiermee laten onze Preventiecentra wederom zien hoe goed ze in staat zijn om op het snijvlak van zorg en sporten en bewegen te kunnen werken. Om hoge kwaliteit te leveren en van daaruit mensen met een vorm van reuma te begeleiden naar duurzaam bewegen en meer kwaliteit van leven op een plek in de buurt.”

Om snel met een gecertificeerd centrum in contact te komen en hun programma tijdens de inloopdag op 22 februari te bekijken, klik je hier: https://www.nlactief.nl/reuma/

Over ReumaNederland
In Nederland hebben meer dan 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen. ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op ons leven is. We investeren in baanbrekende oplossingen. We vechten voor betere behandelingen. Voor zichtbaarheid en begrip. We zetten reuma op de agenda en schuiven aan in Den Haag. Wij brengen Nederland in beweging en we stoppen pas als iedereen met reuma weer mee kan doen. Strijd mee op ReumaNederland.nl.