Spring naar content
Home Reuma

Fitness en reuma

ReumaNederland en NL Actief maken sportschool toegankelijk voor mensen met reuma

Reuma Nederland en NL Actief hebben het afgelopen jaar maar liefst honderd fitnessprofessionals opgeleid tot gecertificeerd bewegingsdeskundige reuma. Hierdoor kunnen mensen met reumatische aandoeningen onder goede begeleiding, veilig, verantwoord en met plezier sporten. 

Uit onderzoek van ReumaNederland blijkt namelijk dat veel mensen met reuma het moeilijk vinden om te bewegen. Terwijl dit juist met reumatische aandoeningen erg belangrijk is. Bewegen kan beperkingen en klachten verminderen. Daarnaast zorgt sport en bewegen voor meer energie, zelfvertrouwen en vriendschappen. Het is natuurlijk wel zaak dat dit verantwoord gebeurt.

Onze ambitie is om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor de twee miljoen mensen met een vorm van reuma in Nederland.
De gecertificeerde bewegingsdeskundigen reuma weten veel van fitness, maar vooral ook van reumatische aandoeningen en hoe daarmee om te gaan tijdens het sporten.

Gecertificeerde bewegingsdeskundige reuma zijn werkzaam in verschillende preventiecentra in Nederland.


Een overzicht van de NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde reumafitnesstrainers zie je op de onderstaande kaart.

Contactformulier Fitness en reuma

Heb je een specifieke vraag, vul dan het onderstaande formulier in.
  • Met het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met privacyverklaring. Hierin staat dat wij zorgvuldig omgaan met je gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ben je op zoek naar een NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde bewegingsdeskundige reuma bij jou in de buurt?