Spring naar content

Openbaar film vertonen? Vergeet de makers niet!

Wist u dat het kijken van een film of serie een goede afleiding kan zijn tijdens het sporten en u dit actiever maakt? Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van audio en visuele stimuli, zoals in een film of serie, je work-out ook minder moeilijk kan laten lijken. Er komen positievere gevoelens op als je sport tijdens het kijken van een film of serie. Een film of serie vertegenwoordigt dus echt een meerwaarde, zowel voor sporters als voor de makers.

De creatieve werken van deze makers zijn beschermde producten. Ze zijn beschermd via Intellectueel Eigendomsrechten (IE- rechten). Dit betekent dat voor de openbaarmaking van film- en/of serieproducties toestemming van deze IE- rechthebbenden vereist is. Deze rechthebbenden vragen daar een vergoeding voor.

Hoe regelt u deze toestemming?

Bij FilmService kunt u auteursrechtelijke toestemming verkrijgen voor het openbaar vertonen van film(s) en/of serie(s). Met het vertonen van films wordt bedoeld het vertonen door middel van een (legale) dvd, blu-ray, digitale download of stream (zoals bijvoorbeeld via Netflix, Videoland, iTunes, etc.).

FilmService behartigt de belangen van de meeste filmrechthebbenden en verleent u namens hen de vereiste toestemming. Dat gebeurt met een vertoninglicentie. Met deze licentie bent u gevrijwaard tegen verdere aanspraken. In ruil voor de licentie moet u een vergoeding betalen. De hoogte ervan is afhankelijk van uw gebruik. Zo is er een verschil tussen het organiseren van een filmvoorstelling voor een groot publiek en het gebruik van beeld op de achtergrond.

Bent u geïnteresseerd om films en/of series binnen uw onderneming openbaar te vertonen? Of vertoont u al, maar heeft u momenteel de toestemming hiervoor niet geregeld? Neem dan hier contact op met FilmService. Hier kunt u snel en gemakkelijk de toestemming regelen.