Spring naar content

NL Actief start programma ‘Actief na corona’ voor revaliderende coronapatiënten

NL Actief start met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatiënten. Hiervoor is een begeleidingsprotocol opgesteld dat 6 april 2021 officieel zal worden gepresenteerd.

De restschade die ontstaat als mensen ziek zijn geworden door het coronavirus, gaat niet zomaar weg. De ziekte verloopt grillig en is per persoon anders. Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Herstel na een opname kan zelfs maanden duren. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen. Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor de bewegingsdeskundige van NL Actief Preventiecentra om – desgewenst samen met de eerstelijnszorg (psycholoog, diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut) – revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.

Fitnesscentra die de ambitie hebben om een NL Actief Preventiecentrum te worden kunnen aangeven dat ze hier, net als preventiecentra, mee aan de slag willen. Zij worden dan begeleid naar het keurmerk Preventiecentrum. Met ‘Actief na corona’ geeft NL Actief namens de fitnessbranche invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven. Het sneller terugkeren naar het functionele dagelijks leven.

We vernemen graag of u de stap wilt gaan maken om preventiecentrum te worden. In DEZE folder leest u hier meer informatie over. We zullen dan een videocall (± 45.min) voor u inplannen met onze adviseur Anika.

Voorbeeld ex-Corona patiënten in preventiecentrum NL Actief (video start na ±30 seconden)

Bekijk hieronder de uitzending van Hart van Nederland d.d. 6 april 2021:

Academas: Actief na corona

Sportcentrum Ames Deurne: Actief na corona

Bij vragen, mail of bel ons via a.kuiper@nlactief.nl of 085-4869100.

Vragen of informatie over Actief na corona

Wij zijn Preventiecentrum(Vereist)
Jouw privacy is belangrijk voor ons!(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LEES OOK