Spring naar content
02 april

NL Actief start programma ‘Actief na corona’ voor revaliderende coronapatiënten

Ede, 2 april 2021

NL Actief start met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatiënten. Hiervoor is een begeleidingsprotocol opgesteld dat 6 april 2021 officieel zal worden gepresenteerd. Bewegingsdeskundigen van NL Actief Preventiecentra gaan het programma uitvoeren. Met ‘Actief na corona’ geeft NL Actief namens de fitnessbranche invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven.

De restschade die ontstaat als mensen ziek zijn geworden door het coronavirus, gaat niet zomaar weg. De ziekte verloopt grillig en is per persoon anders. Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Herstel na een opname kan zelfs maanden duren. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen.

Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor de bewegingsdeskundigen van NL Actief Preventiecentra om – desgewenst samen met de eerstelijnszorg (psycholoog, diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut) – revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.

Meer informatie (niet voor publicatie):

NL Actief
Anika Kuiper
a.kuiper@nlactief.nl

Wilt u ook met dit begeleidingsprotocol aan de slag, of meer informatie, klik dan HIER.
Direct aanmelden! Klik HIER.