Spring naar content
29 april

Virtuagym haalt investering van 3 miljoen euro op om innovatie in gezondheids- en fitnesssector te stimuleren

29 april 2022, Amsterdam

Virtuagym, de wereldwijd leidende leverancier van fitnesstechnologie, heeft een nieuwe investering van 3 miljoen euro verworven bij Icecat, een in Amsterdam gevestigd techbedrijf dat in innovatieve technologiebedrijven investeert. 

Het groeigeld steunt de verdere internationale ontwikkeling van Virtuagym, waarvan een significant deel zal worden geïnvesteerd in zijn innovatieve alles-in-één software voor club management, coaching en klantbetrokkenheid in de gezondheids- en fitnesssector.

De afgelopen twee jaar zijn een uitdaging geweest voor onze sector, maar ik ben ervan overtuigd dat onze oplossingen grote waarde hebben toegevoegd voor onze klanten, met name in de transitie naar een meer hybride, digitaal gedreven klantervaring,’’ zegt Hugo Braam, CEO en mede-oprichter van Virtuagym. “We zijn heel enthousiast en dankbaar voor de steun van Icecat met deze nieuwe investering. We staan in de startblokken om onze grootste plannen uit te voeren om nog meer positieve impact binnen onze sector teweeg te brengen. We blijven hard doorwerken om onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve digitale oplossingen.

Nu men weer fysiek naar de sportschool of studio terugkeert, herrijst de fitnesssector na de wereldwijde pandemie, kondigt deze investering een belangrijke stap aan in de missie van Virtuagym om de wereld gezonder en gelukkiger te maken. Het bedrijf bedient per maand meer dan 9000 fitnessondernemingen, 45.000 fitnessprofessionals en 2.5 miljoen eindgebruikers met zijn op maat gemaakte platform en mobiele apps.

“We zijn verheugd om Virtuagym te mogen ondersteunen in hun plannen voor verdere technologische innovatie en groei,’’ zegt Martijn Hoogeveen, CEO van Icecat. “We mogen het team van Virtuagym en hun cloud vision om de gezondheids- en fitnesssector te transformeren graag.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.