Spring naar content
04 april

NL Actief bij rondetafelgesprekken over ondernemersagenda MKB Nederland

Arnhem, 4 april 2024

We zijn verheugd om te delen dat NL Actief onlangs heeft deelgenomen aan belangrijke tafelgesprekken over de vorming van de Ondernemersagenda van MKB Nederland voor de komende jaren. Deze nieuwe agenda vormt een positief-kritisch raamwerk om politiek Den Haag te laten zien dat ondernemers concrete oplossingen hebben voor de maatschappelijke uitdagingen van Nederland.

Tijdens deze constructieve gesprekken kwam naar voren dat MKB Nederland de ondernemende sport erkent als een belangrijke partner om te streven naar een vitaler Nederland. Anne Marie van Duivenboden, nam deel aan de tafel over Recreatie, Cultuur en Sport en benadrukte daar de rol van ondernemende sportaanbieders als essentieel in dit streven. Hier werd onder andere het recente SER-advies om sporten fiscaal vriendelijker te maken uitgebreid besproken. Ze pleitten ervoor om vitaliteit, leefstijl en preventie uit de WKR-regeling te halen en fiscaal te benaderen, vergelijkbaar met hoe je een opleiding aanbiedt aan medewerkers. Dit idee werd met interesse ontvangen door Jacco Vonhoff, voorzitter van MKB Nederland, die sprak over een ‘VKR-regeling’ waarbij de V staat voor Vitaliteit.

Naast fiscale aspecten werd er ook gesproken over andere belangrijke onderwerpen, zoals de spreiding van de terugbetaling van coronasteun en uitgestelde belastingen, samenwerking tussen publieke en private organisaties om maatschappelijke oplossingen te bieden, en het integreren van meer beweging in onderwijs en kinderopvang.

We zijn verheugd dat NL Actief bij deze gesprekken met open armen is ontvangen en dat het duidelijk is geworden dat ook MKB Nederland de ondernemende sport beschouwt als een verlengstuk voor domeinen als welzijn en zorg.

We kijken uit naar toekomstige bijeenkomsten.

Fotograaf: Jeroen van de Meyde