Spring naar content
29 november

Doe mee aan het Online Kenniscafé 'Gelijkspel voor vrouwen en mannen: winst voor iedereen'!

Op maandagmiddag 4 december organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen, in samenwerking met de directie sport van het ministerie van VWS, NOC*NSF en het Mulier Instituut, een online evenement met als centraal thema de bespreking van ongelijkwaardigheid in de sport. We staan stil bij vraagstukken zoals: Bestaan er daadwerkelijk gelijke kansen in (top)sport, communicatie en beeldvorming, gelijke behandeling en beloning, en een veilige sportomgeving? Is het niet nu de tijd om gezamenlijk de fundamenten te leggen voor beleid van overheden en sportorganisaties ter bevordering van meer gendergelijkheid? Dit zijn onderwerpen die wij belangrijk vinden en graag bespreken.

Daarom nodigen we je uit om op maandagmiddag 4 december deel te nemen aan dit belangrijke gesprek, waar we samen met sprekers, panelleden en gasten positieve veranderingen willen bewerkstelligen. Ook NL Actief zal aanwezig zijn om onze bijdrage te leveren aan de dialoog en gezamenlijk stappen te zetten om ongelijkheid tegen te gaan en misstanden te voorkomen.

Het Kenniscafé biedt niet alleen ons een platform, maar ook enkele spraakmakende gasten zullen het podium betreden. Onder hen bevinden zich Emine Bozkurt, voorzitter van de expertgroep van de Europese Commissie, dr. Agnes Elling, senior onderzoeker bij het Mulier Instituut, Anneke van Zanen, voorzitter van NOC*NSF, voetbalcoach Hesterine de Reus, en Niels Meijer, de directeur van de Cruyff Foundation. Het gesprek wordt in goede banen geleid door niemand minder dan Barbara Barend.

Meld je digitaal aan via deze link >>

Het Kenniscafé vindt plaats in Utrecht en wordt live gestreamd, zodat jij ook kunt deelnemen.