Aanmelden symposium

Meld je aan voor ons symposium op 28 juni 2024! Ben jij klaar voor de toekomst?

Spring naar content

Algemene leveringsvoorwaarden

NL Actief heeft met de consumentenbond Algemene Leveringsvoorwaarden opgesteld. Ieder centrum dat lid is van NL Actief moet deze voorwaarden hanteren en deze duidelijk communiceren.

Goede afspraken

Algemene voorwaarden zijn afspraken die gemaakt zijn tussen branche- en consumentenorganisaties. Het zijn de zogenaamde kleine lettertjes in een koop- of andere overeenkomst tussen de consument en de ondernemer. Als de brancheorganisatie én de consumentenorganisaties zich hierover gezamenlijk buigen, ontstaan evenwichtige voorwaarden. NL Actief heeft op deze manier samen met de consumentenbond voorwaarden opgesteld. Alle bij NL Actief aangesloten fitnesscentra houden zich dus niet alleen aan de wet, maar bieden aanvullende goede voorwaarden.

De voorwaarden gaan onder andere over beëindigen van abonnementen, wijzigingen van tarieven, aansprakelijkheid en het gebruik van De Geschillencommissie. Deze onafhankelijke commissie behandelt consumentengeschillen, die anders voor de rechter zouden kunnen komen, op een laagdrempelige en bindende manier af. Download hieronder de volledige tekst, in Nederlands en Engels of bekijk ze hier online.

Voordelig voor ondernemer én consument

Als consument weet je dat de voorwaarden door jouw belangenorganisatie (de consumentenbond) in orde zijn bevonden. De ondernemer beschikt over algemene voorwaarden die de consument vertrouwen geeft. Evenwichtige en duidelijke algemene voorwaarden helpen geschillen tussen consumenten en ondernemers voorkomen.

Tweezijdige voorwaarden

Consumentenvoorwaarden die op deze manier tot stand zijn gekomen, heten ook wel tweezijdige Algemene Voorwaarden. Inmiddels zijn voor een groot aantal branches zulke tweezijdige consumentenvoorwaarden opgesteld, zo ook voor de fitnessbranche. Ze zijn herkenbaar aan het tweezijdigheidslogo.

Verantwoord sporten onder goede voorwaarden?