Spring naar content

Opleiding tot FitStap coach

Vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober 2021 te Nijmegen,

FitStap is het beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Naast een beweegdeel (waarvan de basis wandelen is) omvat het programma voeding(sadvies), mentale coaching en cognitieve fitness. Het doel van FitStap is dat de deelnemers een structurele verandering in hun leefstijl doorvoeren, waardoor hun gezondheid ook op de lange termijn verbetert. Voor veel deelnemers is FitStap de eerste stap om (weer) in beweging te komen.

KWBN biedt de opleiding ‘FitStap coach’ ook voor atletiektrainers aan. Door jouw kennis en vaardigheden uit te breiden op het gebied van o.a. voeding, mentale coaching en cognitieve fitness, ben je in staat om mensen die op zoek zijn naar een gezonde leefstijl te ondersteunen. FitStap kan ook gebruikt worden als springplank naar meer beweging, bijvoorbeeld een fitnessprogramma. Maar omgekeerd kan natuurlijk ook. Indien een actieve sporter vanwege een blessure opnieuw wil beginnen met bewegen, kan FitStap worden ingezet.

De opleiding ‘FitStap coach’ is een opleiding op maat, bestaande uit de modulen:

  • Mentale coaching
  • Cognitieve fitness
  • Chronische aandoeningen en bewegen
  • Gezonde voeding
  • Wandeltechniek
  • FitStap, het programma

De kosten voor de opleiding bedragen: €275 exclusief BTW. Lees hier alles over de Kansen en kosten. We verwachten dat je ervaring hebt opgedaan met het begeleiden van sportieve groepen. Fitnesscoaches op niveau A of B worden zonder meer toegelaten tot deze opleiding. Twijfel je over je inschrijving? Neem dan contact op met Eric Voet e.voet@kwbn.nl

Wil jij een nog actievere rol spelen in de preventie? Jouw kennis en vaardigheden uitbreiden? Verandering in beweging zetten? Of wil je met je deelnemer ook naar buiten om een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen?  Meld je dan aan voor de tweedaagse opleiding tot ‘FitStap coach’. Heb je vragen? Stuur ze door naar info@fitstap.nl.