Spring naar content
11 juli

Virtuagym lanceert AI-gedreven digitale coachingsoplossing

4 juli 2023, Amsterdam, Nederland

  • De innovatieve oplossing maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om een volledig geautomatiseerde AI Coach te bieden
  • De AI Coach levert direct gepersonaliseerde trainingsplannen in de vorm van een virtuele chat op basis van de prompts en vragen van de gebruiker 
  • Het nieuwe product is een volledig geïntegreerd onderdeel van het bredere mobiele app-ecosysteem van Virtuagym met voortgangsregistratie, Challenges, voedingscoaching en meer
  • De AI Coach zal in eerste instantie beschikbaar zijn via de consumenten-app van Virtuagym, maar er zijn plannen om het ook uit te brengen voor de white label-oplossing van Virtuagym voor fitnessclubs en trainers.

Virtuagym, wereldwijd leverancier van de toonaangevende alles-in-één softwareoplossing voor gezondheid en fitness, lanceert de Virtuagym AI Coach. Het nieuwe product wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie en creëert direct op maat gemaakte work-outs voor gebruikers op basis van hun specifieke vereisten, ingevoerd via een chatinterface.

De Virtuagym AI Coach verbetert de fitnesservaring door volledig geautomatiseerde trainingsondersteuning en educatie te bieden voor gebruikers van alle niveaus, ongeacht hun ervaring of beschikbare middelen. Het is een intuïtieve tool die geïntegreerd is in de Virtuagym Fitness mobiele app en het bredere ecosysteem dat gebruikers naadloos gepersonaliseerde work-outs biedt op basis van de constant groeiende database van Virtuagym met meer dan 6000 oefeningen.

De AI Coach stelt gebruikers in staat om hun verzoeken in de vorm van een chatgesprek in te voeten, inclusief hun voorkeuren zoals fitnessdoelen, trainingsniveau, gewenste apparatuur, spiergroepen, leeftijd of duur van de training. De AI Coach biedt de gebruiker vervolgens een op maat gemaakte work-out die aan de hun opgegeven behoeften voldoet, compleet met oefeninstructies, sets, herhalingen en begeleidende 3D-geanimeerde trainingsvideo’s. Nadat de work-out is gegenereerd, kan de gebruiker direct aan de slag, zowel thuis of in de sportschool. Of ze kunnen de work-out opslaan in hun persoonlijke in-app work-outbibliotheek voor later of alvast inplannen in hun activiteitenkalender.

De Virtuagym AI Coach is een uitstekend voorbeeld van hoe technologie fitness en gezondheid toegankelijker en persoonlijker kan maken dan ooit tevoren, waardoor mensen van alle fitnessniveaus op maat gemaakte trainingsplannen kunnen laten genereren door kunstmatige intelligentie”, aldus Hugo Braam, CEO en medeoprichter van Virtuagym. “We geloven dat deze nieuwe oplossing een echte gamechanger is voor individuen, maar in de nabije toekomst ook voor onze zakelijke klanten die geïnteresseerd zijn in het efficiënter maken van gepersonaliseerde coaching, of het nu gaat om zelfbeheer of het inzetten van AI om trainers te ondersteunen.” 

De Virtuagym AI Coach is geïntegreerd met andere functies van Virtuagym, zoals activiteiten- en hartslagregistratie met behulp van wearables zoals sporthorloges, monitoring van lichaamssamenstelling, voedingscoaching en gamification met challenges. De nieuwe oplossing is aanvankelijk wereldwijd beschikbaar voor alle Virtuagym PRO-gebruikers in de Virtuagym klantenfitness-app met een gratis 7-daagse proefperiode. Toekomstplannen omvatten het uitbreiden van de mogelijkheden van de AI Coach speciaal gericht op trainers, clubs en bedrijven die al gebruikmaken van Virtuagym software.

Het benutten van de kracht van AI is een logische volgende stap om betaalbare gepersonaliseerde coaching in de fitnessindustrie te verbeteren“, zegt Alex von Hagen, Head of Enterprise bij Virtuagym. “Ons productteam heeft hard gewerkt om een gebruiksvriendelijke oplossing te creëren die als persoonlijke fitnessbegeleider fungeert om mensen op weg naar een gezondere levensstijl te helpen. We zijn erg enthousiast over deze ontwikkeling en ik kan niet wachten om dit aan te bieden aan onze zakelijke klanten in de fitnessindustrie!” 

De lancering van AI Coach is opnieuw een belangrijke mijlpaal in de missie van Virtuagym voor een gelukkigere en gezondere wereld, terwijl het bedrijf zijn aanwezigheid vergroot in meer dan 80 landen wereldwijd met zijn op maat gemaakte alles-in-één oplossing voor fitnessbedrijven en bedrijfsgezondheid.

De Virtuagym AI Coach is nu beschikbaar in de fitness-app van Virtuagym, zowel op Google Play als de Apple Store

Klik hier voor meer informatie over Virtuagym AI Coach.
Klik hier voor video en beeldmateriaal van Virtuagym AI Coach.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.