Spring naar content
30 september

ReumaNederland en NL Actief gaan samenwerken

Om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten sporten, zijn ReumaNederland en NL Actief een samenwerking aangegaan. NL Actief is de branchevereniging van de ondernemende sportaanbieders, waar beweegprofessionals werken die gevoel voor mensen en verstand van zaken hebben. Bij zo’n honderd leden van NL Actief worden professionals opgeleid om mensen met reuma veilig en verantwoord te laten bewegen. In Nederland hebben zo’n twee miljoen mensen een vorm van reuma.

Voor mensen met reuma, waaronder ook artrose, is beweging noodzakelijk. Bewegen kan beperkingen en klachten verminderen. Daarnaast zorgt sport en bewegen voor meer energie, zelfvertrouwen en vriendschappen. Het is wel zaak dat dit verantwoord gebeurt. NL Actief en ReumaNederland gaan daarom in 2020 een groot aantal beweegprofessionals bij leden van NL Actief opleiden om mensen met reuma vakkundig, veilig en met plezier te laten sporten en bewegen. We kijken hierbij natuurlijk vooral naar onze NL Actief Preventiecentra. De beweegprofessionals die deze deelnemers gaan begeleiden, zullen dit dankzij ReumaNederland volgens de meest recente wetenschap gaan doen.

Sija de Jong (Manager Patiëntenbelangen ReumaNederland): “Deze samenwerking is een mooie volgende stap om ervoor te zorgen dat meer mensen met een vorm van reuma verantwoord kunnen bewegen en sporten.”

Patrick Rijnbeek, directeur NL Actief, juicht de samenwerking met ReumaNederland toe. “Fitness heeft een belangrijke plaats verworven in onze samenleving. Met 1800 locaties en ruim 3.2 miljoen leden is de fitnessbranche één van de grootste maatschappelijke netwerken in Nederland. Ik ben verheugd dat we nu samen met ReumaNederland kennis, faciliteiten en infrastructuur gaan ontwikkelen om ook twee miljoen mensen met een vorm van reuma een plezierige, laagdrempelige en veilige sport- en beweegomgeving te kunnen bieden. En hiermee creëert de branche nog meer maatschappelijke waarde. ”

We zijn blij met deze samenwerking. Hiermee kunnen de twee miljoen mensen met reumatische aandoeningen verantwoord, veilig en met plezier sporten en bewegen in ons netwerk. En bieden we vanuit de Preventiecentra tegelijkertijd hoge kwaliteit en laagdrempeligheid voor deze doelgroep. Wilt u meer informatie over deze samenwerking, stuur dan een email aan: a.kuiper@nlactief.nl