Spring naar content
20 april

Initiatieven leden en (kennis)partners

We zien veel mooie initiatieven in de branche. Van online sportaanbod tot het uitlenen van fitnessmateriaal. De Coronacrisis heeft geleid tot een ontzettende stap in het online begeleiden van klanten. We zien dat ook terug in de ondersteuning, in het informeren en inspireren van ondernemers en zzp’ers. Er zijn inmiddels verschillende initiatieven die we vanuit NL Actief ondersteunen waar mogelijk of aanmoedigen.

Webinars

Binnenkort staan weer diverse webinars op de planning, zie de agenda.

27 april – Virtuagym organiseert aanstaande dinsdag 28 april om 11.00 uur alweer de zevende webinar voor de Nederlandse fitnessindustrie. In totaal hebben al ruim 3.500 fitness professionals deelgenomen aan onze webinars. Ben jij er ook (weer) bij?🚀 We gaan de volgende onderwerpen bespreken me onze panelleden: – De Customer Journey en praktische tips – Hoe ga ik aan de slag ik met Digital Coaching? (door de experts van Dream Aesthetics) – Voorbeelden uit de praktijk met Edo Lambregts van Duofit – Kansen tijdens de huidige periode – Vragen van webinar-deelnemers 👉 Schrijf je HIER in voor de volgende webinar op dinsdag om 11.00 uur.📈

Dinsdag 5 mei is Bevrijdingsdag en geen webinar
Dinsdag 12 mei volgende sprekers en onderwerpen:
– Patrick Rijnbeek, Directeur NL Actief
– Frank Trousselot, Mede-eigenaar LIJFSTIJL Coaches en eigenaar LIJFSTIJL Centrum Hoofddorp

Hierna weer wekelijks op dinsdag om 11.00 uur met onze vaste pannelleden van Virtuagym: Daan Bakker, Midge van Dijk en Dre Wijnands. Samen met interessante gasten uit de industrie en fitnessondernemers bespreken zijn wekelijks de stand van zaken voor Corona en hoe fitnessondernemers hierop kunnen inspelen. 

Senioren thuis in beweging!

24 april – Senioren zijn al de kwetsbare groep, maar door de huidige situatie, dat senioren het huis niet meer uit kunnen en mogen, dreigt het probleem nog groter te worden. Iedereen weet inmiddels wat de nadelen van inactiviteit zijn, van overgewicht vorming tot sarcopenie, het vergaan van de spiermassa door te weinig gebruik. Dat kan voor de senioren al bestaande gezondheidsproblemen enorm versnellen. “Maar dan doen ze toch gewoon met al die online workouts mee”, hoor ik je denken, want daar staan er inmiddels misschien wel miljoenen van online. Dat is zeker zo, maar de intensiteit van die home workouts zijn voor de meeste senioren wel leuk om naar te kijken misschien, maar zeker niet om mee te doen. Veel senioren hebben al moeite met opstaan, laat staan met een workout meedoen. Daar komt nu echter een oplossing voor, ‘Senioren thuis in beweging’.

Bewegen op eigen niveau

Life Style Vitae leefstijlclub, ?!WAT Media en Promotion films hebben de koppen bij elkaar gestoken. Life Style Vitae met de expertise en de trainer voor de video’s en oefeningen, ?!WAT media voor de vormgeving en Promotion films voor de opnamen. Uitgangspunt voor ‘Senioren thuis in beweging’ zijn oefeningen voor spieren, balans, coördinatie, lenigheid en conditie, voor senioren die moeilijk te been zijn.

Eerste reeks, zittende oefeningen

De eerste reeks oefeningen zijn korte oefeningetjes die senioren thuis kunnen doen, zittend op een stoel of op de bank. Misschien in de vorm een oefening van de dag. De tweede reeks zijn oefeningen staand, maar op de plek, dus het blijft laagdrempelig.

Reik ze aan aan je ouders!

Als volwassenen heb je wellicht ouders in een zorgtehuis wonen of in een aanleunwoning, die al weken binnen zitten. Reik hun de oefeningen van ‘Senioren thuis in beweging’ aan. Ze kunnen bekeken worden op een smartphone, een tablet of gewoon op een PC of laptop. Ze zijn te vinden op de facebook pagina ‘Senioren thuis in beweging’ en op het gelijknamige YouTube kanaal.

Laat ons er samen voor zorgen dat onze ouders ook in huis actief blijven.

Clubplanner

20 april – Laat jouw leden zelf hun SPORTMOMENT PLANNEN in Clubplanner! 

De afgelopen dagen is door vele partijen volop gewerkt aan voorbereidingen voor de dag dat fitnessclubs weer mogen openen. Of dat op korte termijn gebeurt horen we dinsdag (21-4) tijdens de persconferentie. Op dit moment leggen we de laatste hand aan nieuwe functionaliteit in de software, zodat clubs straks grip hebben op het aantal leden dat tegelijkertijd aanwezig is. Wij sluiten hiermee aan bij het door NL Actief gepresenteerde concept “Protocol Verantwoord Sporten”. 

HOE WERKT HET? 

 1. De club stelt in hoeveel mensen op welk moment in het centrum én bij welke activiteit aanwezig mogen zijn. 
 2. Leden ontvangen een e-mail met daarin een afsprakenlink. Via deze link zien ze alle beschikbare tijden en plannen ze zelf hun sportmoment in. 
 3. Het systeem maakt vervolgens automatisch inzichtelijk hoeveel bezoeken zijn ingepland en hoeveel plekken nog vrij zijn. 

Omdat het inplannen van leden automatisch gebeurt, kan alle aandacht van de medewerkers uitgaan naar de leden die weer terugkeren in de club. Zo draagt ClubPlanner bij aan de mogelijkheid om leden weer veilig te laten sporten.

Hidden Profits

16 april – Voorkom dat jouw club, studio of gym omvalt! (gratis handboek PDF)

 • Heeft jouw gym deze maand óók omzetverlies? 
 • En ook meer opzeggers en storno’s dan normaal? 
 • Ben je niet zeker over de komende periode?

Ontdek in dit Gratis Handboek:

 • Visie op de nieuwe werkelijkheid
 • Hoe blijf je juist nu meer waarde leveren?
 • Welke protocollen gelden nu?
 • Hoe (vaak) communiceer je en met wie?

Dit handboek geeft je houvast: de garantie dat je gym, club of studio gezond door de crisis komt. https://www.hiddenprofitsmarketing.com/nl/blog/handboek-crisis/

Technogym

5 april – The Wellness Company biedt consumenten en sportscholen verschillende producten en oplossingen om veilig thuis te trainen. Door middel van de innovatieve mywellness-app kan iedereen overal en altijd trainen. Met de mywellness-app kunnen sportscholen trainings- en coachingprogramma’s op afstand aanbieden. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze technologie biedt Technogym gratis advies aan voor centra die mywellness al gebruiken, maar ook voor ondernemers die meer informatie wensen. 
https://www.technogym.com/land/nl/train-your-customers-at-home-wod/ 

Matrix Fitness #STEUNJESPORTSCHOOL  

5 april – Dat alle fitnessclubs momenteel gesloten zijn, is niet alleen vervelend voor de sporters, maar ook voor fitnessondernemers. Om sporters ook in deze tijden op te roepen hun lokale gym te steunen maakten Matrix Fitness met haar ambassadeurs een video. Download via onderstaande link vrijblijvend de video en deel deze gerust in je eigen netwerk, zodat zowel jouw leden als jouw fitnessclub er straks weer volop tegenaan kunnen! 
https://johnsonfit.app.box.com/s/ey9am13o5o1mzqgawk5efy25o8g072f9 

Stay fit at home with Rico 

5 april – Op dit moment zit heel Nederland thuis. Samen met 10@10 ambassadeur en wereldkampioen kickboxen wil Matrix Fitness kinderen (én ouders!) in beweging brengen. Daarom ontwikkelen zij samen met ambassadeur Rico Verhoeven leuke work-out oefeningen voor thuis, die je eenvoudig in de woonkamer, tuin of keuken kunt doen! Klik op onderstaande link, download vrijblijvend de video’s en kom ook in beweging.  
https://www.10at10.nl/stay-fit-at-home/ 

Life Fitness

5 april – Life Fitness lanceert On-Demand workout video’s voor thuis om sporters actief te houden:  
https://lifefitness.nl/pressreleases/life-fitness-lanceert-demand-workout-videos-voor-thuis-om-sporters-actief-te-houden 

5 april – ICG lanceert de ICG World Tour Series; een wereldwijde On Demand cycling experience. ICG brengt het buitenleven naar binnen met de nieuwe ICG World Tour Series, vanaf nu gratis beschikbaar op Vimeo on Demand: https://lifefitness.nl/pressreleases/icg-lanceert-de-icg-world-tour-series-een-wereldwijde-demand-cycling-experience 

ClubJoy

5 april – Om jou als fitnessondernemer te helpen, bieden wij FitSnacks.TV gedurende de periode dat Corona het openbare leven in haar greep houdt, zonder platformkosten aan. Dit zodat jij jouw leden ondersteuning kunt blijven bieden, ook als ze niet naar jouw club kunnen komen. https://mailchi.mp/fitsnacks.tv/tegemoetkoming-corona 

Les Mills (HDD) 

5 april – Blijf verbonden met je leden en bied ze 1.000+ online workouts aan! Nu tijdelijk een gratis proefperiode van 60 dagen voor leden van Les Mills clubs. Mail info@lesmills.nl of bel 0416 – 349725

EFAA/Nieuwe Gezondheid 

5 april – Connectie en ondersteuning van de leden op afstand is nu de belangrijkste taak van de fitnessteams en het management. Zij willen allemaal hun leden optimaal inspireren, informeren en motiveren, dat kan ideaal gecombineerd worden met leefstijl als medicijn bewustwording en inspiratie. EFAA/Nieuwe Gezondheid ondersteunt daarin met; Gratis social media Bewegen als medicijn dossier voor professionals met veel inspiratieposters en fitfacts, om meteen op social media in te zetten. https://hoedoejedat.nu/als-professional/programma-a-gratis-bewustwording-kennisupdate-professionals 

5 april – Thuis zitten maar toch blijven leren, EFAA opleidingen biedt twee gratis kennismakingsprogramma’s aan. Besteed je tijd thuis effectief!
https://www.efaa.nl/web/fitness_en_pt/gratis_kennismaking_fitness_opleiding 
https://www.efaa.nl/web/nasm_pt/gratis_kennismaking_nasm_personal_training_opleiding 

5 april – Voor leden/Nieuwe Gezondheid steunpunten gratis extra: 

 • Fitnessoefeningen voor thuis PDF-boekje voor leden: Vol met thuisoefeningen en tips voor veilige uitvoering. 
 • Gratis Bewegen als medicijn, hoe doe je dat 6 weken programma, waarin de 6 primaire bewegen als medicijn thema’s besproken worden met video, tips, factsheets en inspiratieposter. 
 • Compensatie regelen online keuze systeem, waarmee leden online uit de door hunzelf opgestelde compensatiemogelijkheden kunnen kiezen en het systeem een Excel genereert voor de verwerking administratief. https://portal.leefstijlclub.nl/compensatie/c/92 
 • Webvideo workouts of the day, exercise of the day en 15 minuten lessen. Praktische en compacte workouts en oefeningen. 

Kenniscentrum Sport en Bewegen

5 april – Als u als fitnessondernemers bepaalde initiatieven rondom thuis bewegen wilt delen, dan kan dat via Kenniscentrum Sport en Bewegen en de online Beweegthuis pagina op Allesoversport.  

Heb je tips voor webinars of andere initiatieven? Meld ze dan bij ons.