Spring naar content

Wil jij met jouw sportschool nog meer 50-plussers in beweging krijgen én houden? Doe dan mee aan het Actief Leven programma

De Open Universiteit nodigt je in samenwerking met NL Actief uit om met jouw sportschool deel te nemen het Actief Leven programma.

Wat houdt deelname in?

Het Actief Leven programma, ontwikkeld door de Open Universiteit, is een online programma voor 50-plussers dat zich richt op het vergroten van bewustwording, motivatie en zelfvertrouwen die nodig zijn om (meer) te bewegen. Ook worden deelnemers aangemoedigd om samen met anderen te bewegen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van beweegadviezen-op-maat. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat deelnemers meer gaan bewegen en dit ook langer vol kunnen houden. Het enige wat je hoeft te doen om gebruik te kunnen maken van dit mooie programma is het verspreiden van een advertentie voor het onderzoek via jouw sociale media kanalen en onder bestaande leden. De advertentie krijg je aangeleverd door de Open Universiteit.

Wat krijg je er als sportschool voor terug?

  • Een uniek programma dat:
    • Een leuk extraatje is voor bestaande 50+ leden en hen motiveert om te blijven bewegen
    • Voormalige leden stimuleert om het bewegen weer (samen) op te pakken
    • Nieuwe leden uitnodigt om een kopje koffie te komen drinken om kennis te maken met jouw sportschool
  • Een mooie kans om te laten zien dat jouw sportschool zich in samenwerking met de Open Universiteit en NL Actief op wetenschappelijke basis inzet voor vitaliteit en het welzijn van de bevolking

De programma’s in het kort

Deelnemers doen mee aan één van onze bewezen effectieve online programma’s. Hierbij vullen zij vragenlijsten in die onder andere gezondheid, huidig beweeggedrag, motivatie en barrières om meer te bewegen in kaart brengen. Aan de hand van de antwoorden wordt er automatisch een advies-op-maat gegenereerd waarbij o.a. wordt ingegaan op de voordelen van voldoende bewegen, motivatie om te bewegen, passende beweegactiviteiten in de buurt, het maken van een beweegplan, het omgaan met moeilijk situaties en het omgaan met lichamelijke beperkingen. Deelnemers ontvangen 3 á 4 keer zo een uitgebreid persoonlijk advies verspreid over een periode van 3 maanden. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van onderdelen uit zo een advies-op-maat.

Naast de adviezen die deelnemers via de computer krijgen, ontvangen zij ook een mobiel element dat het bewegen in de tussentijd kan ondersteunen. Hierbij zijn er drie mogelijke opties, waarin deelnemers automatisch worden ingedeeld:

1. Een activity tracker:

Deelnemers worden via schema’s begeleid in het stellen van uitdagende maar wel haalbare stappendoelen.

2. BeweegSMS:

Deelnemers ontvangen gedurende de dag korte vragenlijstjes die gebruikt worden om persoonlijke beweegadviezen te selecteren die passen bij de situatie van dat moment. 

3. Een online wandelcoach:

Bestaande uit een stappenteller app en een app die persoonlijk afgestemde motiverende berichtjes om te gaan bewegen stuurt.

Meer informatie of deelnemen?
meld je directe aan via DEZE LInk of NEEM CONTACT OP MET
INFO.ACTIEFLEVEN@OU.NL