Spring naar content
Home COVID-19

coVID-19

Er komen veel vragen binnen over COVID-19 en het Protocol Verantwoord Sporten in de Fitnessbranche. Wij proberen deze vragen zoveel mogelijk te beantwoorden via deze pagina. Deze pagina is voor iedereen beschikbaar en zullen wij regelmatig updaten en aanvullen met informatie.

Op het afgeschermde deel van ‘Mijn NL Actief’ staat voor onze leden nog veel meer nuttige informatie. Zij vinden hier adviezen en voorbeeldbrieven over allerlei zaken, zoals corona, arbeidszaken en juridische vraagstukken. Daarnaast zijn op deze pagina diverse downloads en kortingscodes voor de webshop te vinden.

Indien je hier vragen over hebt of indien je geïnteresseerd bent in het NL Actief lidmaatschap, kun je een mail sturen naar info@nlactief.nl.

Inhoud

De uitbraak van het coronavirus en de ingrijpende maatregelen die de regering heeft genomen, hebben grote impact op ons land. We zullen met elkaar moeten proberen om de prachtige sportinfrastructuur overeind te houden. Als NL Actief informeren we onze leden en branchegenoten zo goed mogelijk en voorzien we ze van advies op basis van onze experts en kennispartners. Neem gerust contact met ons op, zodat we weten aan welke informatie u behoefte heeft.

Protocol Verantwoord Sporten Fitness

Ede 30 september 2021 – We hebben besloten de maatregelen die van toepassing zijn sinds 25 september niet meer te verwerken in ons protocol, omdat het meerendeel van de maatregelen in het protocol niet meer van toepassing zijn. Denk aan het verdwijnen van de social distancing, het wegvallen van aantallen, de verplichting tot gezondheidscheck, reservering, etc. Onderstaande protocollen dienen ter inspiratie voor de maatregelen die nog wel van toepassing zijn: ventilatie en schoonmaken.

protocol verantwoord sporten fitness

Er komen veel vragen binnen over het protocol en wij proberen deze zoveel mogelijk te beantwoorden via onze FAQ pagina. Deze pagina zullen wij regelmatig updaten en aanvullen met informatie.

Steunmaatregelingen voor fitnessondernemers

Het kabinet heeft besloten om de steunmaatregelen te stoppen per 1 oktober 2021. Dat betekent dat het aanvragen van generieke steun, zoals bij de NOW of TVL, niet meer mogelijk zijn.

Het kabinet had diverse noodmaatregelingen samengesteld om de situatie voor ondernemers, zoals in de fitness, iets dragelijker te maken. Dit pakket aan maatregelen werd continu aangepast en uitgebreid. Voor de meest actuele regelingen, voorwaarden en antwoorden op vragen verwijzen wij naar het ‘Coronaloket’ van de Kamer van Koophandel op https://www.kvk.nl/corona/ en het overzicht aan actuele regelingen voor ondernemers op: https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/.

De Kamer van Koophandel had tevens een eenvoudige tool gelanceerd om na te gaan voor welke regelingen ondernemers in aanmerking komen. Deze ‘Regelingencheck’ was hier doen: https://www.kvk.nl/corona/regelingencheck/?step=isondernemer.

De maatregelen zagen onder meer op: financiële tegemoetkomingen (zoals de NOW en de TOGS), financierings- en kredietregelingen (zoals staatsgaranties, uitstel op bankaflossingen en kredietfaciliteiten) en belastingmaatregelen (zoals uitstel en lagere rentes). Op de voornoemde website van de KVK zijn alle voorwaarden en eisen terug te vinden, maar ook op de site van de Rijksoverheid: Overzicht steun- en herstelpakket | Coronavirus: financiële regelingen | Rijksoverheid.nl

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de reeds beeindigde noodmaatregelingen.

Vragen?

Wordt jouw vraag hierboven niet beantwoord? Stel je vragen telefonisch (085-4869100) of direct hieronder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.