Spring naar content
Home COVID-19

coVID-19

Er komen veel vragen binnen over COVID-19 en het Protocol Verantwoord Sporten in de Fitnessbranche. Wij proberen deze vragen zoveel mogelijk te beantwoorden via deze pagina. Deze pagina is voor iedereen beschikbaar en zullen wij regelmatig updaten en aanvullen met informatie.

Op het afgeschermde deel van ‘Mijn NL Actief’ staat voor onze leden nog veel meer nuttige informatie. Zij vinden hier adviezen en voorbeeldbrieven over allerlei zaken, zoals corona, arbeidszaken en juridische vraagstukken. Daarnaast zijn op deze pagina diverse downloads en kortingscodes voor de webshop te vinden.

Indien je hier vragen over hebt of indien je geïnteresseerd bent in het NL Actief lidmaatschap, kun je een mail sturen naar info@nlactief.nl.

Inhoud

De uitbraak van het coronavirus en de ingrijpende maatregelen die de regering heeft genomen, hebben grote impact op ons land. We zullen met elkaar moeten proberen om de prachtige sportinfrastructuur overeind te houden. Als NL Actief informeren we onze leden en branchegenoten zo goed mogelijk en voorzien we ze van advies op basis van onze experts en kennispartners. Neem gerust contact met ons op, zodat we weten aan welke informatie u behoefte heeft.

Protocol Verantwoord Sporten Fitness

Ede 25 januari 2022 – Onderstaande protocollen dienen ter informatie voor de maatregelen die van toepassing zijn per 25 januari 2022

protocol verantwoord sporten fitness

Er komen veel vragen binnen over het protocol en wij proberen deze zoveel mogelijk te beantwoorden via onze FAQ pagina. Deze pagina zullen wij regelmatig updaten en aanvullen met informatie.

Steunmaatregelingen voor fitnessondernemers

(22 december 2021)

TVL verlengd

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) had al een doorstart gekregen voor Q4 van 2021. Inmiddels is er ook TVL voor Q1 van 2022. De belangrijkste voorwaarden: 

  • Omzetverlies van minstens 30%;
  • Maximaal subsidiepercentage 100%;
  • Het maximale subsidiebedrag voor mkb-ondernemingen is € 550.000 en € 600.000 voor grotere ondernemingen.

Het kabinet heeft € 1,9 miljard opzijgezet voor deze regeling.

NOW5 en NOW6

De NOW is een tegemoetkoming voor werkgevers met personeel, waarmee je een deel van de loonkosten vergoed kunt krijgen en zo je personeel kunt behouden. De NOW was beëindigd, maar kreeg met de NOW5 een doorstart. Met de lockdown die tot minstens 14 januari loopt, heeft het kabinet aangekondigd dat er in het eerste kwartaal van 2022 ook een NOW-regeling zal zijn: NOW6. De NOW6 is vergelijkbaar met NOW5. Dus:

  • Minstens 20% omzetverlies door de coronamaatregelen;
  • Subsidiepercentage van 85%;
  • Geldt ook voor bedrijven met medewerkers met een flexibel contract.

Het loket voor de NOW5 is inmiddels geopend, tot en met 31 januari 2022. Het kabinet zal in januari de volledige voorwaarden voor de NOW6 bekendmaken.

Meer informatie vindt u ook op de site van het MKB en op de site van de rijksoverheid.

Vragen?

Wordt jouw vraag hierboven niet beantwoord? Stel je vragen telefonisch (085-4869100) of direct hieronder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.