Spring naar content
Home COVID-19

coVID-19

Er komen veel vragen binnen over COVID-19 en het Protocol Verantwoord Sporten in de Fitnessbranche. Wij proberen deze vragen zoveel mogelijk te beantwoorden via deze pagina. Deze pagina is voor iedereen beschikbaar en zullen wij regelmatig updaten en aanvullen met informatie.

Op het afgeschermde deel van ‘Mijn NL Actief’ staat voor onze leden nog veel meer nuttige informatie. Zij vinden hier adviezen en voorbeeldbrieven over allerlei zaken, zoals corona, arbeidszaken en juridische vraagstukken. Daarnaast zijn op deze pagina diverse downloads en kortingscodes voor de webshop te vinden.

Indien je hier vragen over hebt of indien je geïnteresseerd bent in het NL Actief lidmaatschap, kun je een mail sturen naar info@nlactief.nl.

Inhoud

De uitbraak van het coronavirus en de ingrijpende maatregelen die de regering heeft genomen, hebben grote impact op ons land. We zullen met elkaar moeten proberen om de prachtige sportinfrastructuur overeind te houden. Als NL Actief informeren we onze leden en branchegenoten zo goed mogelijk en voorzien we ze van advies op basis van onze experts en kennispartners. Neem gerust contact met ons op, zodat we weten aan welke informatie u behoefte heeft.

Protocol Verantwoord Sporten Fitness

Ede 25 juni 2021 – Het definitieve protocol Verantwoord Sporten is aangepast conform de nieuwe maatregelen die op 25 juni 2021 ingaan. De informatie van de overheid over versoepeling (of eventueel aanscherping) van de Corona-maatregelen verandert echter regelmatig en kan effect hebben op de maatregelen in dit protocol. We zullen de impact van deze veranderingen op de branche inschatten en de branche, leden en geregistreerden blijven informeren over de relevante wijzigingen.

protocol verantwoord sporten fitness

Er komen veel vragen binnen over het protocol en wij proberen deze zoveel mogelijk te beantwoorden via onze FAQ pagina. Deze pagina zullen wij regelmatig updaten en aanvullen met informatie.

Steunmaatregelingen voor fitnessondernemers

Het kabinet heeft inmiddels diverse noodmaatregelingen samengesteld om de situatie voor ondernemers, zoals in de fitness, iets dragelijker te maken. Dit pakket aan maatregelen wordt continu aangepast en uitgebreid. Voor de meest actuele regelingen, voorwaarden en antwoorden op vragen verwijzen wij naar het ‘Coronaloket’ van de Kamer van Koophandel op https://www.kvk.nl/corona/ en het overzicht aan actuele regelingen voor ondernemers op: https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/.

De Kamer van Koophandel heeft tevens een eenvoudige tool gelanceerd om na te gaan voor welke regelingen ondernemers in aanmerking komen. Deze ‘Regelingencheck’ kun je zeer eenvoudig hier doen: https://www.kvk.nl/corona/regelingencheck/?step=isondernemer.

De maatregelen zien onder meer op: financiële tegemoetkomingen (zoals de NOW en de TOGS), financierings- en kredietregelingen (zoals staatsgaranties, uitstel op bankaflossingen en kredietfaciliteiten) en belastingmaatregelen (zoals uitstel en lagere rentes). Op de voornoemde website van de KVK zijn alle voorwaarden en eisen terug te vinden, maar ook op de site van de Rijksoverheid: Overzicht steun- en herstelpakket | Coronavirus: financiële regelingen | Rijksoverheid.nl

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de regelingen.

Webshop

Onze webshop is online. Via onze webshop bestel je eenvoudig diverse producten, zoals de corona-posters en stickers.

Crisisnummers

De overheid heeft een landelijk crisisnummer geopend voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Inmiddels heeft EZK ook een speciaal nummer voor ondernemers met vragen: tel. 0800-2117. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen.

uw centrum registreren en opgenomen worden in ons openstellingsregister!

Vragen?

Wordt jouw vraag hierboven niet beantwoord? Stel je vragen telefonisch (085-4869100) of direct hieronder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.