Aanmelden symposium

Meld je aan voor ons symposium op 28 juni 2024! Ben jij klaar voor de toekomst?

Spring naar content

succesverhalen van onze sporters

Heb jij een opmerkelijke transformatie doorgemaakt? Heb je persoonlijke uitdagingen overwonnen door middel van sport en bewegen in de sportschool? Wij geloven dat succesverhalen de ware motivatie zijn om elkaar te inspireren. Daarom willen we graag jouw verhaal met de wereld delen.

Het succesverhaal van Bas:

Ik ben Bas, gepensioneerd en 73 jaar jong. Ik ben getrouwd met Joke en ondertussen opa van 11 kleinkinderen. In mijn vrije tijd werk ik als vrijwilliger voor vluchtelingenwerk en hulppunt WelzijnRivierstroom.

In het verleden gunde ik mezelf niet de tijd om te gaan sporten. Omdat ik me zoveel mogelijk verplaatste met de fiets, dacht ik wel genoeg beweging te hebben. Toen ik iets meer tijd kreeg, en een uitnodiging ontving van Healthclub Juliën om eens kennis te maken met sporten, ben ik er in gerold en sindsdien niet meer gestopt. Ik ga nu 2 à 3 keer per week naar fitness bij Healthclub Juliën. Dat kan altijd, het is onafhankelijk van het weer, je traint veel meer spieren en blijft beter in conditie.

Ik sport nu 11 jaar en het is een vast onderdeel van m’n leven geworden. En ondanks het ouder worden, heb ik minder last van stijfheid bij bepaalde bewegingen. Ik voel me er goed bij.

Een echte aanrader voor iedereen!

Het succesverhaal van Denise:

Mijn naam is Denise. Ik ben geboren en getogen in Zeeland, maar woon al jaren met plezier in Brabant.

Ik begon met fitness en sporten in de sportschool toen ik 18 jaar was. Ik vond het vooral leuk om groepslessen te volgen en dan vooral Spinning en Bodypump. Uiteindelijk ben ik zelf les gaan geven wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds doe. Ik combineer mijn fulltime (kantoor) baan bij NL Actief met lesgeven in de sportschool.

Wat me motiveert om te sporten in de sportschool is het gevoel van voldoening dat ik krijg na elke training. Ik merk dat ik me niet alleen fysiek sterker voel, maar ook mentaal. Sporten heeft me geleerd om door te zetten, ook als iets moeilijk lijkt. Het heeft me veerkrachtiger gemaakt en me geleerd om te gaan met uitdagingen. Daarnaast heb ik nieuwe vrienden gemaakt die dezelfde interesses delen en me aanmoedigen om mijn doelen na te streven. Samen trainen geeft me een gevoel van saamhorigheid en steun, wat me extra motiveert om door te gaan. Sporten heeft mijn leven op zoveel manieren veranderd. Ik ben meer in balans en heb meer energie om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te pakken.

Sporten heeft me ook geholpen om positiever over mezelf te denken en me minder druk te maken over wat anderen van me vinden. Het heeft me geleerd om voor mezelf te zorgen en mijn gezondheid en welzijn op de eerste plaats te zetten.

Het succesverhaal van Rosa:

Ik ben Rosa, 22 jaar en woonachtig in ’s-Heerenberg. Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn HBO-opleiding Sportkunde. Vanaf augustus ga ik als parttimer werken bij Absolute Cycling.

Sinds 2020 ben ik semiprofessioneel Cross Country mountainbiker (Olympische discipline) bij Stappenbelt Specialized Racing Team. In 2023 behaalde ik de Nederlandse titel en werd ik 17e op het Europees kampioenschap in Portugal.

Eigenlijk heb ik mij nooit tegen laten houden om te gaan sporten. Mijn ouders en omgeving hebben mij altijd geïnspireerd om te gaan sporten. Voordat ik alles op het mountainbiken heb gezet, deed ik ook aan andere sporten, zoals fitness, turnen en survival.

Mijn mountainbike wedstrijden duren 90 minuten op maximale intensiteit en kracht. Zowel klimmen als dalen vergt veel van het lichaam. Tijdens de wedstrijden kreeg ik regelmatig last van mijn onderrug. Samen met de begeleiding van bondstrainer Mandy Breumer ben ik gestart met krachttraining en sindsdien ervaar ik geen rugklachten meer. Integendeel, ik haal door krachttraining veel hogere wattages (de kracht die kwijt krijgt op de pedalen). Dit is ontzettend waardevol geweest voor mij.

Ik ben altijd gemotiveerd om krachttraining te doen. Krachttraining is zo veel meer dan alleen gewichten omhoog tillen. Ik train veel verschillende aspecten, zoals coördinatie, snelheid, balans, maximale kracht en uithoudingsvermogen. Dit hangt af van de wedstrijdperiode. Ik doe 2 keer per week krachttraining naast de trainingen op de fiets. Elke week leer ik weer iets bij en dat zie ik als de puzzelstukjes die ik weer nodig heb om beter en meer compleet te worden.

Krachttraining brengt mij extra fysieke- en mentale kracht. In de loop van de weken kan je meer gewicht tillen, word je balans/coördinatie beter of kan je meer herhalingen aan. Met de juiste begeleiding hoop ik weer een nieuwe stap te zetten in mijn ontwikkeling en daar speelt krachttraining een belangrijke rol in. Het is een zeer waardevol onderdeel van mijn trainingen. De mountainbikesport is heel complex. Met een hartslag van 200 bpm moet je heel nauwkeurig kunnen blijven rijden. Krachttraining levert mij net het extraatje om dit vol te kunnen houden. Mijn trainer probeert zoveel mogelijk aspecten uit het mountainbiken toe te passen op de krachttraining, zoals met een nagebootst fietsstuur en driedimensionale oefeningen. Ook doen we bokstraining om mentale kracht op te wekken. Het is erg gevarieerd, uitdagend en het geeft mij energie!

Instagram account: Rosa_vandoorn
Facebook- account: Rosa van Doorn

Het succesverhaal van Annabel:

Mijn naam is Annabel, 18 jaar. Sinds mijn 15e doe ik aan triatlon, dat is mijn grootste passie. 

Elke dag ben ik bezig met deze sport en dat vind ik geweldig. Alles uit jezelf halen, zowel fysiek als mentaal. Ik vink op dit moment ongeveer 15 trainingen per week af, die bestaan natuurlijk uit zwemmen, fietsen en hardlopen, maar ook krachttraining is een belangrijk onderdeel in mijn schema. Het zorgt ervoor dat sterker wordt. Ik train spieren die ik nodig heb om nog beter te worden in de drie disciplines van een triatlon. Trainingen goed uitvoeren is niet het enige, slaap, voeding en natuurlijk genoeg rust zijn net zo belangrijk.

Het leuke aan triatlon vind ik de afwisseling en de uitdaging aangaan met jezelf. Mijn motivatie is dat ik de beste wil worden en ik stop niet tot ik dat bereikt heb. 

Het succesverhaal van Chiel en Marga:

Wij zijn Chiel en Marga van de Plas, 87 jaar. Toen Chiel op zijn 60e met pensioen ging, merkten we dat alledaagse dingen steeds moeilijker waren. Zelfs sokken aantrekken lukte niet meer. 

In de supermarkt zagen we dat BodyFlash een open dag hield, dus besloten we de sprong te wagen. En wat bleek, fitness is niet alleen voor jongelui! Al 26 jaar sporten we bij Kees van BodyFlash, 3 keer per week. Daarnaast lopen en fietsen we ook nog af en toe.
Zelfs op dagen zonder zin, gaan we door. Het is goed voor lichaam, geest en contact met anderen. Gezondheidsuitdagingen hielden ons niet tegen; we stonden snel weer op, dankzij onze fitheid.

De sportschool biedt meer dan oefening – het is een bron van verbondenheid. We drinken koffie en maken praatjes met andere sporters. Zo blijven we niet alleen fit, maar ook betrokken.

Krachttraining en cardio houden ons vitaal. Lichamelijk merken we dat we ouder worden, maar fitness houdt ons fit en energiek. Stoppen? Nog lang niet! Leeftijd is geen limiet!

Het succesverhaal van Laura:

Een tijdje geleden ben ik in een burn-out terecht gekomen en belande ik in de ziektewet. Sinds ik sport bij EasyActive met het Fitness Loont programma gaat het, weer een stuk beter. Ik ben aan het solliciteren en zelfs weer aan het studeren.

Zonder dit programma zou dat financieel namelijk niet mogelijk zijn geweest. Ik sport nu 3 keer in de week en ben me sinds dien een stuk fitter gaan voelen. Ik heb weer meer energie en ben mentaal ook een stuk weerbaarder.

Ook heeft het sporten me geholpen met het behouden van een ritme gedurende de dag en de week, wat vooral erg belangrijk voor me was gedurende de tijd dat het minder goed ging. Sporten heeft me geholpen om mijn leven weer op te pakken. In plaats van alleen maar te overleven heb ik nu het gevoel dat ik weer aan het leven ben.

Het succesverhaal van Marja:

Toen ik 18 jaar was, vertelde mijn huisarts dat ik moest stoppen met hardlopen. Ik had last van mijn rechterknie en hij dacht dat ik artrose had. Toch heb ik me daardoor niet uit het veld laten slaan. Ik ben meer krachttraining voor de benen gaan doen en hierdoor werden mijn benen sterker.

Ik ging weer hardlopen, bouwde het weer langzaam op van 5 km tot 10, 15, 18 km en liep in Egmond mijn eerste halve marathon! Nu ben ik aan het trainen voor de zevenheuvelen loop. Het gaat niet meer zo snel, maar vind het heerlijk om te sporten.

Naast hardlopen, ga ik ook elke week naar de sportschool voor X-co, spinning, krachttraining en yoga. Na een dag werken is het zo fijn om je hoofd leeg te maken en voldaan te zijn na het sporten. Ook als ik niet goed in mijn vel zit is sporten voor mij een uitlaatklep!

Het succesverhaal van Sjef:

Dit is Sjef. Sjef sport bij BodyVision in Uden. Dat vindt hij heel belangrijk en dit is onderdeel van zijn dagelijkse routine. Sjef traint actief zijn lichaam door dagelijks te wandelen en krachttraining te doen in het centrum. Om de hersenen fit te houden schaakt Sjef 1x per week. 

12 jaar geleden heeft Sjef een hersenbloeding gekregen. Hij heeft een tijd op de intensive care in coma gelegen en is een half jaar uit de running geweest. Hij heeft opnieuw moeten leren lopen en praten. Tijdens zijn herstel richt hij zich voornamelijk op zijn fysieke fitheid, dat werd door de artsen ook zo gezegd. Inmiddels heeft hij een mooie balans gevonden en kan hij weer genieten van het leven. 

Deel jouw succesverhaal en motiveer zo anderen om de sportspullen uit de kast te halen? Stuur jouw verhaal in via onderstaande knop, dan zetten wij jouw verhaal in het zonnetje.  

PARTNERS