Spring naar content
27 mei

Sportscholen open per 1 juli

Ede, 27 mei 2020 – We hebben gemengde gevoelens bij het besluit. We zijn blij dat de regering inziet dat sportscholen veilig zijn om eerder open te gaan. Opening op 1 juli is enerzijds positief, omdat dit twee maanden eerder is dan de initiële datum van 1 september. Anderzijds is het ook een maand ná 1 juni en iedere week dat de sportscholen dicht moeten blijven, zorgt voor meer verliezen en faillissementen.

We zijn er nog steeds klaar voor om 1 juni open te gaan. We hebben extra strenge maatregelen opgenomen in het protocol, strenger dan in omliggende landen die reeds, succesvol, open zijn. Helaas hebben het OMT en de regering daar geen gehoor aan gegeven en hebben we tot op heden geen uitleg gekregen over waarom het niet mogelijk is om de sportscholen op 1 juni te openen.

De fitnessbranche is belangrijk voor de volksgezondheid, het zorgt ervoor dat Nederlanders aan hun gezondheid en conditie kunnen werken. Een belangrijk wapen tegen het coronavirus.

Voor onze leden zijn we heel blij dat ze weer uit kunnen kijken naar een training in hun vertrouwde club en we zullen hen motiveren om er 1 juli weer tegenaan te gaan.