Spring naar content
01 december

Sportaanbieders toekomstbestendig maken

Nationale Sportinnovator Prijs 2021

Op 1 december, opent de inschrijving voor de Nationale Sportinnovator Prijs (NSP) 2021. Dit jaar is het doel van de NSP het opschalen van innovatieve diensten of producten die Sportaanbieders toekomstbestendiger maken. Vanaf vandaag kunnen innovaties worden aangemeld om in aanmerking te komen voor de Nationale Sportinnovator Prijs.

Toekomstbestendige sportaanbieders

Toekomstbestendige sportaanbieders zijn professioneel georganiseerd en financieel gezond. Het zijn sportverenigingen of ondernemende sportaanbieders die antwoord hebben op toenemende vergrijzing, individualisering en digitalisering. Ze werken waar nodig en mogelijk samen om aan de veranderende, toekomstige vraag te voldoen. We zijn opzoek naar vernieuwende initiatieven over bijvoorbeeld het besturen van sportclubs, het binden van leden/klanten of nieuwe lidmaatschapsvormen die lokaal succesvol zijn en willen opschalen.

Budget

Er kan voor de NSP een maximaal bedrag van 50.000 euro worden aangevraagd. Minimaal 30% van het projectbudget moet bestaan uit een eigen bijdrage en/of cofinanciering van partners. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier in de oproeptekst.
Informatiebijeenkomst

Lijkt het je interessant om mee te doen, maar heb je nog vragen? Op 14 december vindt er om 14:00 uur een online informatiebijeenkomst plaats. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via het aanmeldformulier. Stel in onderstaand formulier ook meteen jouw vraag aan Sportinnovator.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Deadline voor indienen NSP 2021
De aanvragen kunnen tot uiterlijk 1 februari om 14.00 uur worden ingediend.

Inschrijven Nationale Sportinnovator Prijs 2021

Achtergrond Nationale Sportinnovator Prijs

De Nationale Sportinnovator Prijs wordt toegekend aan innovatieve producten of diensten op het gebied van (top)sport en bewegen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan innovaties die leiden tot een concreet product of dienst. Dit betekent dat alle benodigde bouwstenen aanwezig zijn om binnen 6 tot 18 maanden van idee tot een getest en werkend prototype/dienst te komen, of tot opschaling van een bestaand prototype/dienst. Het Topteam Sport zoekt met deze prijs naar vernieuwende ideeën in de sport, waarbij wordt gekeken naar ideeën die behalve impact in de sport ook (potentiële) economische en maatschappelijke waarde hebben.

Bekijk voorgaande winnaars van de NSP