Spring naar content
14 februari

Patrick Rijnbeek stapt van NL Actief over naar JOGG

Patrick Rijnbeek, directeur van NL Actief, verlaat in april de organisatie om aan de slag te gaan als lid van het Management Team van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Hij is sinds februari 2018 in dienst van NL Actief en vormt samen met algemeen directeur Ronald Wouters de directie van de branchevereniging van de fitnesssector in Nederland. Daarvoor werkte hij onder meer bij Kenniscentrum Sport en Bewegen. Patrick Rijnbeek is namens NL Actief ook lid van de Raad van Toezicht van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS).

JOGG bouwt aan een lokaal, landelijk en internationaal werknet om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. “Ik ga me opnieuw inzetten voor een gezonder en vitaler Nederland, nu specifiek voor kinderen en jongeren. Het stimuleren van gezond gedrag en preventie was ook mijn drijfveer bij NL Actief. Hoe kun je de maatschappelijke waarde van fitness verzilveren voor een gezondere leefstijl van Nederlanders? De fitnessbranche heeft daar flinke stappen in gezet en wordt nu als volwaardig gesprekspartner gezien. Daar heb ik de voorbije 5 jaar met heel veel plezier een bijdrage aan geleverd.”

Patrick Rijnbeek heeft de fitnessbranche leren kennen als een dynamische en innovatieve sector met veel bevlogen ondernemers. “Ik kijk met bewondering naar hoe fitnessondernemers de voorbije jaren zijn omgegaan met uitdagingen als de uitbraak van het coronavirus, daardoor teruglopende ledenaantallen en sinds vorig jaar ook de energiecrisis. Het typeert de fitnessondernemer dat die ook onder moeilijke omstandigheden blijft zoeken naar oplossingen om een bijdrage te leveren aan een gezonder Nederland. Daar heb ik grote waardering voor.”