Spring naar content
05 januari

Omzet behouden, risico’s beperken en kosten besparen

In gesprek met Marcel van Rooijen van Everion, verzekeringsspecialist in de sportbranche. Wat zijn kansen in deze tijd, vanuit zijn oogpunt en ervaring?

“Nu we weer in een lockdown zitten, is het belangrijk om innovatief te zijn om je omzet te bewaken.

Net als in de eerdere lockdown zijn we genoodzaakt om het uiterste uit het ondernemerschap te halen en te onderzoeken waar de wensen en behoefte van jouw klanten liggen.”

Waar zie je mogelijkheden voor de sportbranche om de omzet op peil te houden?

Het ondersteunen van je klanten om thuis of buiten te trainen is daar een voorbeeld van. Juist nu is het van belang om goed voor de fitheid van je klanten te zorgen. Thuistrainingen online organiseren, zorgt voor klantcontact en loyaliteit. Dit kunnen groepslessen zijn, die je via Webinar software kunt geven. Maar denk ook aan 1-op-1 online coaching van je klanten, die bijvoorbeeld in een revalidatietraject zitten.

In deze periode van lockdown zien we ook nieuwe ideeën ontstaan, bijvoorbeeld het uitlenen van sportattributen. Je kunt je klanten thuis laten trainen met bijvoorbeeld barbels en/of kettlebels. Of je kunt je boxingbags verhuren aan klanten die er thuis ruimte voor hebben. Dit brengt echter wel nieuwe bedrijfsrisico’s met zich mee. Het is belangrijk om deze risico’s goed in te schatten en daar ook de juiste verzekering voor te hebben.

Ook het geven van personal training bij mensen thuis of buiten, is iets wat we de laatste weken enorm zien opkomen en waar veel vragen over worden gesteld. Dit zorgt voor behoud van een deel van de omzet en het inkomen, maar brengt ook extra risico’s met zich mee.

Waar moet een sportstudio op letten als hij andere activiteiten gaat uitvoeren?

Het zou zonde zijn als alle creativiteit van ondernemen zorgt voor een risico dat niet is verzekerd. Zo komt de bedrijfscontinuïteit alsnog in het geding. De collectieve aansprakelijkheidsverzekeringen, die via NL Actief worden aangeboden, bieden dekking voor deze voorvallen, zonder extra kosten.

Daarnaast moet je goed opletten met de nieuwe activiteiten, er zijn ook risico’s die we niet mee kunnen verzekeren. Een voorbeeld is het verzekeren van inventaris die buiten staat. Er is geen dekking voor onder andere diefstal of stormschade voor inventaris buiten het gebouw. Denk bijvoorbeeld aan het omwaaien van partytenten of diefstal van spinningbikes.

Waar kan de sportondernemer vanuit jullie perspectief op besparen? 

Naast het ontwikkelen van nieuwe dingen is kostenbesparing een belangrijk aspect in deze tijd. Eén van de kostenposten, die je als personal training studio hebt, is je bedrijfsverzekering. NL Actief biedt als brancheorganisatie de mogelijkheid om aan te sluiten bij de collectieve verzekering.

Speciaal voor Sportverzekeringen heeft Everion een eenvoudige rekentool gemaakt waar je direct jouw bedrijfsverzekering kunt samenstellen. Zonder dat je daar gegevens voor hoeft in te vullen. Zie je dat je kunt besparen en wil je meer informatie? Dan kun je eenvoudig contact opnemen door je gegevens in te vullen.

Bereken jouw premie op: www.everion.nl/sport-insurance

Wat zijn de laatste mogelijkheden om deze periode te overbruggen?

Als laatste redmiddel kan het wenselijk zijn om een stukje krediet of lening te krijgen om deze vervelende periode te overbruggen. De mogelijkheden die de overheid biedt aan een PT-er om te kunnen lenen via de steunmaatregelen (borgstelling) is namelijk beperkt. Je zal maar net een studio hebben in een gebied waar weinig mogelijkheden zijn wat betreft omzet behoudt of meer kostenbesparing. In zo’n situatie is het fijn als je deze periode kan overbruggen en die mogelijkheden zijn er wel.

Laten we er samen voor zorgen dat de sportbranche ook nu overeind blijft.

Zijn er vragen of wil je contact opnemen dan kan dat via www.everion.nl/sport-insurance, e-mail info@everion.nl of telefoon 0186-700236.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie