Spring naar content
24 juni

NL Actief lanceert openstellingsregister voor fitnessaanbieders

EDE, 24 juni 2020 – NL Actief, de branchevereniging van de ondernemende sport- en beweegaanbieders in Nederland, lanceert op 1 juli een openstellingsregister voor haar sector. De fitnessclubs mogen vanaf die dag hun deuren weer openen. In dit openbare register worden de aanbieders opgenomen die volgens het protocol ‘verantwoord sporten voor de fitnessbranche’ werken. De fitnessbranche is de eerste sector met zo’n register.

“Het openstellingsregister is openbaar, zodat consumenten kunnen zien waar ze weer veilig en verantwoord kunnen sporten”, verduidelijkt Ronald Wouters, algemeen directeur van NL Actief. “Voor de Veiligheidsregio’s biedt het register een overzicht van welke centra en aanbieders met ingang van 1 juli weer open zijn en veilig werken volgens het protocol.”

NL Actief is er veel aan gelegen dat de openstelling van de fitnessbranche per 1 juli en vooral de periode daarna veilig en zorgvuldig verloopt. Wouters: “Wij zijn de branche van de gezondheid en de gezonde leefstijl. We willen heel graag voorkomen dat centra die zich niet aan de regels houden en niet volgens het protocol voor de fitnessbranche handelen, het verpesten voor de andere centra die dit wél doen. Het register staat open voor alle 4.000 fitnesscentra, sportscholen en PT-studio’s, ook de locaties die nog niet bij ons zijn aangesloten.”

Wouters ervaart dat de samenleving ‘coronamaatregel moe’ wordt. “Er is een groeiende irritatie over alle richtlijnen en maatregelen. Daar zullen ook fitnesscentra mee te maken krijgen. Wij bieden de professionals in onze branche de mogelijkheid om online een training te volgen hoe zij ook binnen het protocol op een veilige en verantwoorde manier leuke lessen kunnen verzorgen en hoe ze consumenten informeren over alle maatregelen. De professionals in onze branche hebben verstand van zaken en gevoel voor mensen. Ze zijn geen handhavers, maar laten de consumenten plezier in bewegen ervaren en begeleiden ze naar een gezondere leefstijl. Waarbij ze uiteraard wel de richtlijnen in het protocol hanteren, zoals het reserveren voor de lessen, alle hygiënemaatregelen en de anderhalve meter afstand bewaren.”