Spring naar content
03 februari

Minimaal 10 jaar langer leven, de fitnessprofessional als langer leven motivator

Slechts 5 leefgewoonten kunnen er voor zorgen dat we maar liefst 10 jaar langer leven en met een hogere leefkwaliteit. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de universiteit van Harvard. Researchers van Harvard lieten 123.000 mensen vragenlijsten invullen om er achter te komen wat het effect van gezond leven is en welke leefstijlaspecten doorslaggevend zijn. De onderzoekers werden verrast door de hoogte van de winst die te behalen is met een gezonde leefstijl.

De 5 leefstijlaspecten die dit resultaat tot gevolg hebben zijn:

  1. Bewegen (minimaal 30 minuten per dag)
  2. Veel groente, fruit en volkoren eten
  3. Niet roken
  4. Een gezond bmi (tussen de 18,5 en 25)
  5. Weinig alcohol drinken

Niet alleen bleek uit het onderzoek dat men met deze 5 punten 10 jaar langer leeft, ook bleek dat mensen die zich hielden aan deze leefregels,  tijdens de dertig jaar van deze studie, maar liefst 82 procent minder kans hadden op hartziekten en 65 procent minder kans om te overlijden aan kanker.

Fitness professionals als langer leven motivator

Iedere fitnessprofessional, die mensen adviseert, coacht, begeleidt, voor de les staat of behandelt, kan impact hebben in de leefkwaliteit en gezondheid van de leden. Of je nu fitnesstrainer, instructeur, personal trainer of coach bent, je bent in je vak met mensen bezig en die hebben per definitie een luisterend oor voor je.

Door een of meerdere van deze 5 leefstijl- en preventiethema’s toe te passen, in de vorm van bewustwording of gewoon in de vorm van een vraag, ‘wist je dat…’, kunnen fitnessprofessionals al een inspiratiebron zijn voor mensen. Wellicht worden fitnessprofessionals de langer leven motivators van de toekomst!

Meer inzage in het onderzoek: onderzoek resultaten

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.