Spring naar content
03 december

Groeiend succes #BEACTIVEDAY 2022

EuropeActive en de nationale associatiepartners kwamen op donderdag 1 december samen om de resultaten en impact van de #BEACTIVEDAY 2022 campagne te bespreken op de #BEACTIVE DAY-conferentie in Brussel. De #BEACTIVE DAY-campagne van 2022 bleek een groeiend succes met 3.876 evenementen die in heel Europa werden georganiseerd met maar liefst 701.695 deelnemers in heel Europa.

BEACTIVE DAY was ook sterk aanwezig op sociale media en genereerde een bereik van meer dan 3,2 miljoen mensen. 22 landen waren betrokken bij de campagne in het kader van de Europese Week van de Sport.

De conferentie begon met Andreas Paulsen, CEO van EuropeActive, die de betrokkenheid van onze sector voor de Europese Week van de Sport bekrachtigde. In navolging van zijn opmerkingen onderstreepte Vicevoorzitter van de Europese Commissie Margaritis Schinas het belang van samenwerking met partners om de Europese Week van de Sport en #BEACTIVE DAY verder te laten groeien: “Dit soort initiatieven zijn echt relevant voor sport en lichaamsbeweging in heel Europa. Het is gelukt om het plezier – een aspect dat we niet mogen vergeten – te combineren met de gezondheidsvoordelen in de #BEACTIVE DAY campagne. Wij van de commissie zijn jullie dankbaar voor de inspanningen en voor het inclusieve karakter van deze campagne, die deelname in heel Europa aanmoedigt.”

Hoofd sporteenheid binnen de Europese Commissie, Floor van Houdt, gaf een overzicht van de resultaten van de Europese Week van de Sport 2022 om de impact ervan op Europese schaal te meten. Europarlementslid en medevoorzitter van de sportgroep Tomasz Frankowski van het Europees Parlement hield ook een videoboodschap waarin hij het belang van Europese campagnes ter bevordering van lichaamsbeweging benadrukte.

Ambtenaren en partners van EuropeActive namen het publiek mee door de resultaten van #BEACTIVE DAY 2022, evenals de belangrijkste hoogtepunten en getuigenissen van de campagne, waaronder een update van UkraineActive en hun ervaring met het uitvoeren van deze campagne onder uitzonderlijk moeilijke omstandigheden. #BEACTIVE DAY vond plaats op de aftrap dag van de Europese Week van de Sport en ondersteunde de duidelijke boodschap van de Europese Commissie over het belang van het promoten van een actievere en gezondere levensstijl voor miljoenen mensen in Europa.

In reactie op het succes van de campagne zei CEO Andreas Paulsen: “Ik ben verheugd om de groeiende en zeer positieve impact te zien die de #BEACTIVE DAY-campagne in heel Europa en daarbuiten heeft. Ik wil iedereen die betrokken is bij de campagne feliciteren en bedanken, vooral onze gewaardeerde National Association Partners en hun leden in heel Europa.