Spring naar content
20 november

Fitnessondernemer Pim Lexmond op bezoek bij premier Rutte op de dag van de Ondernemer

Vrijdag 16 november jl. heeft premier Rutte drie ondernemers ontvangen als onderdeel van de Dag van de Ondernemer. Collega fitnessondernemer Pim Lexmond was een van drie ondernemers. MKB-Nederland was op zoek naar een maatschappelijke ondernemer in het gezondheidsdomein.

Pim: “Het was ontzettend leuk om bij de premier op bezoek te mogen. Ik vond de openheid waarmee de premier het gesprek met ons aan is gegaan opvallend. Hij is bijzonder toegankelijk, met oprechte interesse en veel parate kennis. Ik heb ons perspectief als fitnessondernemers uitgebreid mogen toelichten”.
Het bezoek maakte deel uit van een aantal werkbezoeken die vanuit VNO/NCW en MKB-Nederland georganiseerd zijn. Ook is er een factsheet gepresenteerd. Pim: “Wat voor mij nieuw was is dat er onderzoek verricht is van het vertrouwen van de burgers in ondernemers. Daar kwam uit dat het vertrouwen in ondernemers uit het (lokale) midden- en kleinbedrijf groot is. Net na de medici maar ruim voor de politiek.” 

Tijdens het gesprek heeft Pim zijn zorgen uitgesproken over de verhoging van het laag tarief btw. “De premier heeft toegezegd dat de overheid burgers zal (blijven) uitleggen dat de lokale ondernemer niets kan doen aan de prijsverhoging maar dat de burger gecompenseerd wordt vanuit het inkomen”.

Ook is er uitgebreid gesproken over de samenwerking met de overheid. De boodschap van de premier is duidelijk: werk samen maar doe dat vanuit het ondernemersperspectief. Bied oplossingen die passen bij jou als ondernemer. Ondernemen is niet de kracht van de overheid. Pim: “Het gesprek laat maar weer eens zien dat de overheid de fitnessbranche zeer serieus neemt als partner in het gezondheidsdomein. Niet alleen lokaal maar ook landelijk.”