Spring naar content
21 januari

Fitnessbranche verenigt zich rond initiatief Fitblijvendoenwesamen.nl

AANKONDIGING

Op initiatief van Arie Boomsma en onder leiding van NL Actief neemt de fitnessbranche haar verantwoordelijkheid voor de gezondheid, fitheid en vitaliteit van alle Nederlanders die door de huidige lockdown beperkt worden in de mogelijkheden om hun leefstijl te verbeteren met de lancering van het online platform Fitblijvendoenwesamen.nl

Arie Boomsma kondigde maandag 11 januari in de uitzending van Op1 aan dat hij samen met een aantal partners uit de branche het initiatief had genomen om een online online platform in te richten waar mensen gratis lessen kunnen volgen. Deze worden niet live gegeven, maar zijn eerder opgenomen. Zie het als een soort ‘fitness Netflix’, beschreef Boomsma het in de uitzending van Op 1 (Kijk hier het fragement terug, startend bij minuut 10) Het online platform is alleen beschikbaar tijdens de lock down (max 3 tot 4 weken) en wordt aangeboden als een aanvulling op de (live) lessen die clubs geven. Iedereen mag er gebruik maken en bezoekers hoeven geen persoonlijke gegevens achter te laten. Het streven is de website zo spoedig mogelijk live te zetten, bij voorkeur week 3 of 4.

Waarom dit online platform

Cijfers laten zien dat Nederlanders sinds de eerste lockdown steeds minder zijn gaan bewegen en ongezonder zijn gaan leven, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Artsen en wetenschappers hebben eerder al aangegeven dat overgewicht bij COVID-19 patiënten de kans op een ongunstig ziekteverloop vergroot.

Meer informatie over de lancering van de website volgt spoedig. 

Bron: BodyLife Benelux:

https://www.bodylifebenelux.nl/nieuws/19032/fitnessbranche-verenigt-zich-rond-initiatief-fitblijvendoenwesamennl