Spring naar content
26 mei

Fitnessbranche: geen reden waarom we niet open mogen

EDE, 26 mei 2020 – NL Actief, de branchevereniging van de fitnesscentra in Nederland, heeft vanmiddag kennisgenomen van publicaties in de media dat het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet nog geen concreet advies zou hebben gegeven over de heropening van de sportscholen. NL Actief is in goed overleg met de overheid en rekent woensdag op een positief besluit van het kabinet.

De branchevereniging verwacht dat de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) woensdag laat weten per wanneer de sportclubs weer open kunnen en dat dit op korte termijn is. “De fitnessbranche is er klaar voor om 1 juni open te gaan en mensen weer veilig en verantwoord te laten sporten”, stelt Ronald Wouters, algemeen directeur van NL Actief. “We hebben een goed onderbouwd protocol met aanvullende maatregelen. Nederland moet gezond en vitaal uit de coronacrisis komen en wij zijn een onderdeel van de oplossing om dat voor elkaar te krijgen.”

Op verzoek van NL Actief heeft een groep wetenschappers uit Duitsland, Italië en Engeland onderzoek gedaan naar het vraagstuk van besmetting in fitnessclubs. Wouters: “Hun conclusie bevestigt ons protocol. Als we de maatregelen, zoals voldoende afstand bewaren, sporten met lagere intensiteit, beperkte groepsgrootte en goede luchtverversing hanteren, is er volgens de experts wetenschappelijk gezien geen enkele reden om fitnessclubs anders te behandelen dan bijvoorbeeld kappers, winkels en horeca. Meer onderzoek is niet nodig, we kunnen dus gewoon weer open. Alle lichten staan wat ons betreft op groen.”

In meerdere Europese landen, waaronder Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Finland en Italië, zijn de fitnessclubs inmiddels weer open of gaan gefaseerd open.

NL Actief wacht woensdag het besluit van de MCCb af en zal daarna reageren.

Met vriendelijke groet,
Team NL Actief